Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 12 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

AKTOB Başkanı Hacısüleyman:

"(Turizmde uçaklara verilecek yakıt desteği) Bu destek sektöre yaklaşık 15 milyon dolarlık katkı sağlamış olacak"

AKTOB Başkanı Hacısüleyman:

ANTALYA (AA) - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörüne yönelik nisan ve mayıs aylarında bazı ülkelerden gelecek uçaklara yönelik verilecek yakıt desteğinin, sektöre yaklaşık 15 milyon dolarlık katkı sağlayacağını bildirdi.

AKTOB'un aylık toplantısında turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ITB Berlin Turizm Fuarı'ndan yeni döndüklerini ve bu yılın her yıl gibi bir yıl olmayacağını bir kez daha gördüklerini söyledi.

Sektörün 2015 yılında yaşayabileceği sıkıntıları gidermek amacıyla hazırladıkları öneri paketinden 3'ünün devlet katında kabul gördüğünü anlatan Hacısüleyman, İzmir, Muğla ve Antalya'da toplam 5 havaalanına inecek uçaklar için yakıt desteğinin paket fiyatlarını ucuzlatacağını kaydetti. 

Nisan ve mayıs ayını kapsayacak destek ile uçak başına 6 bin dolarlık katkı payı oluşturulduğunu ifade eden Hacısüleyman, bu desteğin sektöre 15 milyon dolarlık katkı sağlayacağını bildirdi.

Düşük faizli kredi imkanı önerilerinin de kabul gördüğünü anlatan Hacısüleyman, 11 ülkeden 400 bin kişinin üzerinde misafir getirmiş tur operatörlerine 2 yıl ödemesiz, 8 yıl vadeli 100 milyon liraya kadar Hazine garantili kredi verileceğini hatırlattı.

Turizm sektörü olarak üçüncü önerilerinin de Rusya'dan gelen misafirlerin pasaport alma maliyetlerini azaltacak, yerel kimlikle Türkiye'ye giriş-çıkışı sağlamak yönünde olduğunu anımsatan Hacısüleyman, bu önerilerinin de Dışişleri Bakanlığı tarafından tartışıldığını söyledi.

- Tanıtımın önemi

Öneri paketlerinin 3 öneriden ibaret olmadığını kaydeden AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tanıtım konusunda da süratle adım atmak gerektiğini dile getirdi.

Hacısüleyman, "10 milyon dolarlık tanıtım kampanyası yeterli değil. Milyar dolarlık bir sektör için tanıtım faaliyetlerinin daha da artırılması gerekiyor" diye konuştu.

- ASAT'ın otel işletmelerine yaptığı yüzde 63'lük zam

Bu kadar sıkıntılı bir dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı ASAT'ın su ücretlerine yüzde 63 oranında zam yapmasını anlayamadıklarını ifade eden Hacısüleyman, şöyle konuştu:

"Kamu yönetimi ve devletimiz bu kadar çok düşünüp (sektörün sıkıntılarını gidermek için acaba neler yapabiliriz?) diye bizimle hareket ederken, Antalya'da ASAT'ımızın su ücretlerine yüzde 63 zam yapmasını çok büyük bir talihsizlik olarak gördüğümüzü buradan ifade etmek istiyor ve bu zammın derhal geri alınmasını talep ediyoruz. Enflasyon oranında bir zammı anlayabiliriz, ama yüzde 63'lük bir zam gerçekten hayret verici diye düşünüyoruz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber