Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 17 Mayıs 2017 - 10:04 Yorum: 0

AKTOB Başkanı Yağcı’dan erken rezervasyon çağrısı

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, "19 Mayıs gibi resmi ve dini tatillerde çok ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Ramazan Bayramı'nda,...

AKTOB Başkanı Yağcı’dan erken rezervasyon çağrısı

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, "19 Mayıs gibi resmi ve dini tatillerde çok ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda Antalya bölgesinde ciddi doluluklar oluşacaktır. Dolayısıyla yerli tüketicilerimiz tatillerini erkenden rezerve ederlerse hem fiyat anlamında hem de yer bulma anlamında çok daha rahat edeceklerdir. Biz erken rezervasyon yapmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, yaklaşan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda tatil yapacaklara erken rezervasyon çağrısında bulundu. Yaklaşan resmi ve dini bayramlar öncesi tatilcilere erken rezervasyon yapmalarını tavsiye eden Başkan Erkan Yağcı, "Burada iki tane konu var. Önceden tatil sürelerinin belirlenmesi çok büyük bir destek. Tüketici içinde önemli bir destek çünkü onlara önceden erken rezervasyon alışkanlığını geliştirmek içinde önemli bir fırsat. Yani insanlar resmi tatilin hangi günde ne zaman olacağını ne kadar erkenden bilirlerse tatil yapmaları o kadar kolaylaşacaktır ve bu bizim için gerçekten çok önemli. Özellikle 2016 sonrası gibi turizmin düşüp ondan sonra büyümeye başladığı yıllarda biz gerçekten hem resmi tatillerde hem 19 Mayıs gibi resmi ve dini tatillerde çok ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. 19 Mayıs bunun güzel bir örneği. 19 Mayıs'ta Antalya'da gerçekten doluluk oranlarımız artmaya başladı ama şunu da öngörebiliriz Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda Antalya bölgesinde ciddi doluluklar oluşacaktır. Dolayısıyla erkenden yerli tüketicilerimiz tatillerini rezerve ederlerse hem fiyat anlamında hem de yer bulma anlamında çok daha rahat edeceklerdir. Biz erken rezervasyon yapmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

"Yurt dışında tatil yapan Türklerin en az bir ya da 2 tanesinin Türkiye'de tatil yapmasını istiyoruz"

Yurt dışında tatil yapan Türk vatandaşların bir ya da 2 tanesinin Türkiye'de tatil yapmalarını istediklerini ifade eden Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben açıkçası şöyle bakıyorum, kişilerin seyahat özgürlüklerine karışamayız. Yani insanlar isterse Türkiye'de tatil yapar, isterse de yurt dışında tatil yapar. Buna bizim yorumda bulunacak bir şeyimiz yok ama tüketicilerde şöyle bir alışkanlık oluştu, insanlar için tatil yapmak bir lükstü şimdi ise bir alışkanlık haline geliyor. İnsanlar bir kere tatil yapıyordu şimdi ise 4 kere tatil yapmaya başladı. Mutlaka biz tatillerinin bir tanesini ya da 2 tanesini Türkiye'de geçirmelerini isteriz. Ama artık dünya da küçülen bir köy ve insanlar yeni yerler görmek ister ona da saygı duymak zorundayız ama mutlaka Türkiye bir turizm kenti ama dünyayı da tanımamız lazım bunun dengesini kurmamız lazım."

"İç pazarda erken rezervasyon önemli"

İç pazarda erken rezervasyonun önemli olduğuna da dikkat çeken Erkan Yağcı, "Yerli turist bizim için her zaman çok önemli. Yani bu sadece kötü yıllarda düşünülecek ya da hatırlanacak bir pazar değil. Mesela İspanya turizmine bakarsanız yerli turizm hareketi o sektörü ayakta tutan dinamiklerden biri. Biz yerli turisti her zaman desteledik. İç pazarı çok çok önemsiyoruz, çünkü kötü yıllarda özellikle imaj sorunu yaşadığımız yıllarda, 2016 buna güzel bir örnektir. Bizim kendi insanımıza kendi bölgemizi anlatmak derdimiz yok sonuçta bazen insanlar bölgeniz de yaşanan sıkıntıyı anlamayabilir ya da bölgeyi tanımadığı için farklı kuşkuları olabilir ama iç pazardaki hareketlilik her zaman işlerin sürdürülebilirliği açısından çok önemli. Dolayısıyla biz önemsiyoruz iç pazarı. Bu yıl da önemsiyoruz. Dolayısıyla bu yıl Rus pazarının ya da diğer pazarların büyümesiyle iç pazara yer ayırmama sorunu olmaması içinde mutlaka erken rezervasyon koşullarından faydalanmalarını istiyoruz ve bir an önce özellikle resmi tatil ve dini bayramlardaki tatillerde rezervasyonları erkenden yapmalarını istiyoruz ki, herhangi bir mağduriyet yaşanmasın" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber