Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Ekim 2014 - 10:13 Yorum: 0

AKUT Bozüyük ekibi çalışmaları

AKUT Bozüyük ekibi lojistik sorumlusu Çaldemir: "Afet değil, bilinçsizlik can alır"

AKUT Bozüyük ekibi çalışmaları

BİLECİK (AA) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bozüyük ekibi lojistik sorumlusu Serdar Çaldemir, afetin değil, bilinçsizliğin can aldığını bildirdi.

Çaldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ekim 2011 tarihinde merkez üssü Van olan depremde Bozüyük'ten 4 kişilik ekiple arama kurtarma faaliyetine katıldıklarını belirterek, depremde 3 binin üzerinde arama kurtarma personelinin görev yaptığını söyledi.

Afet bilinci konusunda Bozüyük'ün şanslı olduğu anlatan Çaldemir, şöyle konuştu:

"Bozüyük'ün şanslı olmasının en büyük nedenlerinden birisi, AKUT Bozüyük'ün olması. 2008 yılından bu yana okullarda bilgilendirme faaliyetleri yapıyoruz. Önümüzdeki afetlere hazır olmak anlamında, geçmişte yaşadığımız felaketleri hatırlatarak halkı bilinçlendirme çalışıyoruz. Afeti sadece depremle bağdaştırmamak lazım. Afeti yaratan, bilinçsiz şehirleşme ve yapılaşma. AKUT Bozüyük olarak yaptığımız ve önümüzdeki dönem yapmaya çalıştığımız, Bilecik'i komple afet bilincine hazırlamak istiyoruz. Bu işte biraz bayanları daha çok bilinçlendirmek lazım. Çünkü evi organize eden, evin düzenini sağlayan bayanlar. Ev kazalarının çok olmasından dolayı afetlerdeki yaralanmalarının artması, buna bağlı olarak arama ve kurtarma ekipleri ile sağlık personellerinin daha fazla çalışması, birbirine zincirleme bağlı olan şeyler. Biz bu işi evde ve okulda halletmeye başlarsak, diğer kademeleri de azaltmış olacağız. En azından gerçekten de ihtiyacı olan insana yönelmemiz kolay olacak. Afet değil, bilinçsizlik can alır. Biz genel merkezimizin yönlendirmesiyle Türkiye'nin her yerindeki operasyonlara katılıyoruz ve her an operasyona hazır şekilde bekliyoruz."

AKUT Bozüyük Ekibi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Berkan Akagündüz de AKUT'un 35 farklı bölgedeki ekiplerinde bilinçlendirme ekiplerinin bulunduğunu, hataları ve alınacak önlemleri anlattıklarını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber