Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

AKUT Bozüyük ekibinden "Kış arama kurtarma" eğitimi

BİLECİK (AA) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bozüyük ekibi üyeleri, Erciyes Dağı'nda yapılan kış arama kurtarma eğitimine katıldı.AKUT Bozüyük Ekibi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Berkan...

AKUT Bozüyük ekibinden 'Kış arama kurtarma' eğitimi

BİLECİK (AA) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bozüyük ekibi üyeleri, Erciyes Dağı'nda yapılan kış arama kurtarma eğitimine katıldı.

AKUT Bozüyük Ekibi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Berkan Akagündüz, yaptığı açıklamada, eğitime Bozüyük'ten 3 kişinin katıldığını belirterek, 3 gün süren eğitimin faydalı geçtiğini söyledi.

Eğitimde öğrendiklerini, ekipteki arkadaşlarına uygulamalı olarak göstereceklerini anlatan Akagündüz, "Ülke genelindeki AKUT ekiplerinden 70 gönüllünün katıldığı eğitime, biz de 3 personelimizle katıldık. Burada çığa maruz kalmış kişileri arama ve kurtarma, çığ bölgelerinin tespiti, kamp kurma, yüksek irtifada yaşanabilecek rahatsızlıklar, karlı zemindeki operasyon güvenliği gibi eğitimleri uygulamalı bir şekilde gördük. Böylelikle her türlü doğa şartında arama kurtarma operasyonlarına hazır olacağız" ifadesinde bulundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber