Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Nisan 2014 - 15:58 Yorum: 0

Akyürek, Alaaddin Tepesi'nde inceleme yaptı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Alaaddin Tepesi’ndeki dönüşüm ve yenileme çalışmalarını daire başkanlarıyla birlikte yerinde inceledi.Akyürek, Alaaddin...

Akyürek, Alaaddin Tepesi'nde inceleme yaptı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Alaaddin Tepesi’ndeki dönüşüm ve yenileme çalışmalarını daire başkanlarıyla birlikte yerinde inceledi.

Akyürek, Alaaddin Tepesi'ndeki çalışmaların istenen seviyeye gelmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Tepeye ekilen 1 milyondan fazla lale, sümbül ve çiçekli bitkinin tepenin cazibesini artırdığını ifade eden Akyürek, "Lale, sümbül ve diğer çiçek türleriyle mesire alanı haline gelen Alaaddin Tepesi, adeta açık hava müzesi gibi oldu. Alaaddin Tepesi'ni görmeyenleri, burayı mutlaka gezmeye davet ediyoruz" dedi.

Tepedeki çalışmaların bir bütün olarak 1 yıl içinde tamamlanacağını anlatan Akyürek, şunları kaydetti:

"Tepede konumlanan Orduevi'nin kaldırılması, yeni orduevinin tamamlanmasıyla mümkün olacak. Kılıçarslan Köşkü'nün yapımı ve çevresinin düzenlenmesiyle ilgili Anıtlar Kurulu ile birlikte yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Yeni Orduevi inşaatımız tamamlanma aşamasında. Meram Yeni Yol girişinde eski Ordu Pazarı bölgesinde güzel bir orduevi binası yapıyoruz. Yeni binayı Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Alaaddin Tepesi’ndeki Orduevi binasını tarihi dokuya uygun bir düzenlemeyle yıkarak burayı adeta bir açık hava müzesine çevirmiş olacağız." 

İncelemeler sırasında, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle Konya'da bulunan Irak Kerkük İlahi Gurubu Başkanı Şeyh Adil Mollaoğlu, Başkan Akyürek'e çeşitli hediyeler verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber