Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Akyurtlu çiftçilere armut fidanı dağıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akyurtlu çiftçilere 8 bin Ankara armudu fidanı dağıttı

Akyurtlu çiftçilere armut fidanı dağıtıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akyurtlu çiftçilere Ankara armudu fidanı dağıttı.

Belediye binası önünde düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve Ankara armudu fidanı almak için müracaat eden çiftçiler katıldı. Armut yetiştirmek için başvuruda bulunan 42 çiftçiye, 8 bin fidan dağıtıldı.

Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, yaptığı konuşmada, Ankara Kalkınma Ajansı ile 2013 yılında 8 bin fidan dağıttıklarını hatırlatarak, "Bugün de 8 bin fidan dağıtacağız. Böylece bölgemizde 16 bin adet fidan dikilmiş olacak. İnşallah Akyurtumuz önümüzdeki yıllarda Ankara’nın armut deposu olacak" diye konuştu. 

Üreten bir ülke olması ve meyvecilik sektörünün gelişmesi için önemli bir proje olduğunu vurgulayan Ayantaş, "Bunun neticesini almaya başladığımızda, üretim çoğaldığında ticaretin yapılabilmesi ve üretilen armudun korunması için soğuk hava deposu yapma projemiz de mevcut" ifadesini kullandı.

Daire Başkanı Özgür Güven, yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediyesi olarak Çubuk’ta vişne, Kalecik’te ceviz fidanı dağıttık. Akyurt’ta ise Ankara armudu fidanı dağıtıyoruz. Buradan sonra da Sayın Melih Gökçek’in talimatıyla her ilçede bir proje gerçekleştireceğiz. Başka projelerde de sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

ETİKETLER: Akyurt
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber