Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 20 Temmuz 2017 - 19:03 Yorum: 0

"Alaattin karada da aransın"

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 9 Temmuz'da, 03.00 sıralarında, Alaçatı Deliklikoy'dan şişme botla denize açılan ve bugüne kadar bulunamayan Alaattin Aracı'nın...

'Alaattin karada da aransın'

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 9 Temmuz'da, 03.00 sıralarında, Alaçatı Deliklikoy'dan şişme botla denize açılan ve bugüne kadar bulunamayan Alaattin Aracı'nın yaşadığını düşünen ailesi, karadan da arama yapılması için yardım istedi.

Alaattin Aracı'nın babası Selami Aracı, eniştesi Veli Akgün ve kayınpederi Ali Bozyel, 9 Temmuz'dan beri Çeşme kıyılarında kendi imkanları ile arama yaparken, diğer yandan da Sahil Güvenlik, Jandarma ve Emniyet'ten yardım istiyor. Alaattin'in yaşadığına dair umutlarını koruyan ailesi, olabilecek her ihtimal üzerinde durulmasını ve araştırma yapılmasını istiyor.

"Balıkçı teknesi Alaattin'i almış olabilir"

Alaattin Aracı'nın babası Selami Aracı, "Ablası, Alaattin denize açılıp gözden kaybolduktan sonra, açıkta bir ışık görüp, "Biz endişeleniyoruz, o botta sigara içiyor" demiş. Sahil Güvenlik'e bunu söyledik. Balıkçı teknelerinde fener gibi bir kırmızı ışık olduğunu, onu görmüş olabileceğini söyledi. Eğer böyle bir şey varsa, oğlumu alıp götürmüş olabilir. Öyle umut ediyoruz. Alattin'in sigarası da çakmağı da karadaymış. Yani sigara ışığı olma ihtimali yok. Sahi Güvenlik, sigara bile olsa o kadar uzaktan ışığının görünmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Balıkçı teknesi olma ihtimali ve Alaattin'i almış olma ihtimali umudumuzu kuvvetlendiriyor. Ölüsü çıkmadığına göre oğlum canlı. Birisi alıp gitti oğlumu. Hafızasını yitirmiş olabilir. Belki sokaklarda yaşıyor. Umudumuz çocuğumun fotoğrafını gören birisi, sokakta Alaattin'e rastlarsa polise, jandarmaya haber verir" diye düşündüklerini anlattı.

Ailesi perişan

Çok zor günler geçirdiklerini söyleyen Selami Aracı, "12 gündür yatıyorum, uyku uyuyamıyorum. Aklım hep Alaattin'de. Uyuyamayınca kalkıp gezinmeye çalışıyorum, yapamıyorum. Gücüm kuvvetim kesildi. Ne yaptığımı bilemiyorum. İçişleri Bakanlığını, Savunma Bakanlığını, Dışişleri Bakanlığını, Valiliği, Jandarmayı, Sahil Güvenliği, Emniyeti hep arıyorum. Çaresizim. Eşi Nesrin, 5,5 aylık hamile. Perişan halde. Serumlarla ayakta durabiliyor. Annesini devamlı hastaneye götürüp getiriyorum. Bu böyle nereye kadar gidecek? Ne yapacağız? Çaresiziz. Çok zor durumdayız. Ne ölüsü ne dirisi var" diye konuştu.

"Zorla alıkonuyor olabilir"

Alaattin Aracı'nın eniştesi Veli Akgün de, botla ya da tekneyle, iyi niyetle ya da kötü niyetle Alaattin'i, bir şekilde denizden aldılar diye düşündüklerini ifade ederek, "Ya Yunanistan'da ya da buralarda bir yerde zorla tutulabileceğini düşünüyoruz. Yunanistan'da da zorla tutuluyor olabilir. Bugüne kadar karada bir arama yapılmadı. Karadan da bir arama yapılmasını istiyoruz. Devletin hangi birimi ilgileniyorsa arama yaparak bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Kendi çabalarımızla hep kıyılarda arama yapıyoruz. Yapabildiğimiz bu kadar. Alaattin'in bilinci yerinde ya da değil, her şey olabilir, sudan çıkarken belki kafasını bir kayaya vurarak hafızasını kaybetti. Belki de yaralı. Bir hastanede de olabilir. Bilmiyoruz. Hakkında bir bilgimiz olmadığı için aklımıza her şey geliyor. Kuşadası, Seferihisar ya da Yunan adalarına gidebileceğini de söylüyorlar. Oralarda da aynı şekilde arama yapılmasını, gerekirse ormanlık arazilerde arama yapılmasını istiyoruz. Organ mafyalarının insanları kaçırıp belli yerlerde zorla alıkoyduklarını duyuyoruz. Böyle bir ihtimal de olabilir. Eğer Yunanistan'daysa, duyduğumuz kadarıyla aylarca tutuklu kalabiliyormuş. Aylar sonra suçsuz bulunursa serbest kalıyormuş. Belki de onun da başına böyle bir şey geldi. O nedenle araştırılmasını istiyoruz. Öldüyse bile bulunmasını istiyoruz. Kendisini toprağa verelim, yeri belli olsun" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber