Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 25 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

Alaçatı Ot Festivali

Festival yarın "otları tanıma ve toplama gezisiyle" başlayacak

Alaçatı Ot Festivali

İZMİR (AA) - Alaçatı Ot Festivali, yarın "otları tanıma ve toplama gezisiyle" başlayacak.

Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği'nce bu yıl altıncısı düzenlenen ve 27 Mart Cuma günü sona erecek festival, yarın sabah eski Alaçatı Belediye Binası önünde bir araya gelecek katılımcıların "Otları tanıma ve toplama gezisi" ile başlayacak.

İki gün sürecek festival boyunca yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden sergilere, yemek atölyelerinden konserlere kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Festivalde katılımcılar yabanci otları, doğayı ve yarımadanın yüzlerce yıllık kültür birikimini yakından tanıma fırsatı bulacak.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, festivalin bölge halkının gelenek ve göreneklerinin bir yansıması olmasının yanı sıra bölgenin eşsiz doğasını ve kültürel birikimini gözler önüne sereceğini belirtti.

Herkesi festivalin bir parçası olmaya çağıran Dalgıç, "Doğanın değerini bilen ve doğal beslenmenin önemine inanan insanları, Alaçatı'nın otlu yemek kokularıyla bezenmiş dar sokaklarında, caddelerine taşan doğallık ve samimiyetle oluşan bu kültür paylaşımına davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber