Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 13:13 Yorum: 0

Alaçatı Ot Festivali akademisyenleri ağırlayacak

Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali, Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 4 ülkenin katılımıyla yürütülen Gıda ve Beslenme Biyoçeşitlilik Projesi kapsamında alınında uzman akademisyenlerin çalışmalarına da ev sahipliği yapacak

Alaçatı Ot Festivali akademisyenleri ağırlayacak

İZMİR (AA) - Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası olan otlar, bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali ile bilimsel çalışmalara da konu olacak. 

Çeşme Belediyesi’nin desteğiyle Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 26-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'nin, Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 4 ülkenin katılımıyla yürütülen Gıda ve Beslenme Biyoçeşitlilik Projesi kapsamında alınında uzman akademisyenlerin çalışmalarına da ev sahipliği yapacağı bildirildi. 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılki Alaçatı Ot Festivali'nin, Türkiye, Brezilya, Kenya ve Sri Lanka'nın ortak girişimiyle biyoçeşitliliğin korunması amacıyla 2012 yılında uygulamaya başlanan Gıda ve Beslenme Biyoçeşitlilik Projesi araştırmacılarını konuk edeceğini belirtti. 

Alaçatı Ot Festivali Uygulama Bahçesi'nin projeye Türkiye'den ortak tek alan olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Festivalimiz süresince proje ortağı ülkelerden gelecek alanında uzman akademisyenler kentimizde konaklayacak. Festival etkinliklerinde ve endemik bitki türlerini yetiştirdiğimiz Alaçatı Ot Festivali Uygulama Bahçesi'nde incelemelerde bulunacak. Konuk akademisyenlerin yapacakları incelemeler, uluslararası birçok araştırma ve akademik yayına da kaynaklık edecek."  

Dalgıç, her sene olduğu gibi festivalin bu yıl da keyifli kültürel paylaşımlara sahne olacağını ifade ederek, bu güzelliklere ortak olmak isteyen herkesi Alaçatı'ya beklediklerini ifade etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber