Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
Sami Er
Türkiye 30 Mayıs 2017 - 10:49 Yorum: 0

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı

Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasıyla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu...

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı

Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasıyla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu tutuklu 7 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada ilk duruşma başladı. Duruşma öncesi basın açıklaması düzenleyen aileler, "Yüreğimiz yandı. Bu dünyada da, öbür dünyada da hakkımızı alacağız" dediler.

Aladağ'da 29 Kasım 2016'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı bir cemaate bağlı yurtta kalan 10'u öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı yurt faciasında tutuklu sanıklar yurt müdürü Cuma Ali Genç, dernek görevlileri İsmail Uğur, Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş, Ramazan Dede ve Ramazan Keleş, bugün Kozan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi.

Mahkemeye Sosyal Haklar Derneği üyeleri ile birlikte ellerinde "Adalet mücadelemiz başka canlar yanmasın diyedir. Aladağ'ı unutma unutturma" pankartı ve yangında hayatını kaybeden çocuklarının isimlerinin bulunduğu dövizleri taşıyarak aileler de katıldı.

Kozan Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenleyen ailelerden Sümeyye Yetim'in babası Ahmet Yetim, "2 kızım vardı. Biri yaralı birini kaybettim. Ben onların haklarını aramak için bu yollara çıktım" dedi.

Neslihan ve Tuğba Aydoğdu'nun annesi Teslime Aydoğdu da, "2 kızım vardı o kaçak yurtta. Allah hesabını soracak onlardan, bu dünyada da ben soracağım benim canımı çektiler aldılar. Dünya varlığımı, en kıymetli varlığımı yaktılar benim. Bunun sonuna kadar arkasındayım. Bu dünyada da öbür dünyada da hakkımızı alacağız. Olan bize oldu. Yavrumun külünü bile göstermediler. Adıyla yaşıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Kozan 1. Ağır Ceza Mahkeme salonu küçük olduğu için duruşma, Kozan Ticaret Odası (KTO) Toplantı Salonu'na taşındı. Tutuklu bulunan 7 kişi jandarmaların yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapılacağı salona getirildi. Duruşma Celal Yücel'in başkanlığında görülmeye başlandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber