Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Ocak 2015 - 12:03 Yorum: 0

Aladağlar Milli Park Alanı, kamerayla izleniyor

Kaya tırmanışı, yaban keçisi avı ve çeşitli sportif faaliyetlere ev sahipliği yapan Orta Torosların en yüksek bölümü Aladağlar, 12 kamerayla 24 saat uzaktan takip ediliyor

Aladağlar Milli Park Alanı, kamerayla izleniyor

NİĞDE (AA) - BETÜL ABBAK - Dört ana vadiden oluşan 3 bin metre yükseklikteki Aladağlar'ın Niğde sınırları içerisindeki Milli Park Alanı kameralarla 24 saat izleniyor.

Niğde Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında Aladağlar'da 4 ayrı noktaya kurulan güneş panelinin ürettiği elektrikle çalışan kapalı devre sisteme bağlı 12 kamera yerleştirildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Hasan Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sistemin bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin mal ve can güvenliği ile doğal yaşamın korunması için kurulduğunu söyledi.

Sistemin cep telefonlarından 3G sistemiyle 24 saat takip edildiğini belirten Biçer, "Cımbar Boğazı, Arpalık mevkisi, Emli Vadisi ve Sokullu Pınar Kamp Alanı olmak üzere 4 bölgede 3'er kameradan oluşan sistem kurduk. Her bölgede 2 sabit bir hareketli kamera ile 360 derece görüntü alabiliyoruz. Sistem kendini koruma altına alan alarm sistemi ile donatıldı" diye konuştu.

Kamera sisteminin güneş panellerinin ürettiği elektrikle çalıştığını aktaran Biçer, "Buradaki sistem tamamen güneş enerjisinden  yararlanılarak çalıştığı için, 1-2 saatte topladığı ısının akümülatöre yüklenmesi ile güneşsiz günlerde de kesintisiz görüntü alıyor" ifadelerini kullandı.

Biçer, son yıllarda Aladağlar'a ilginin giderek arttığını vurgulayarak, özellikle kaya tırmanışı için uygun olması nedeniyle  bölgenin doğa tutkunlarının önemli uğrak noktaları arasına girdiğini kaydetti.

Öte yandan bölgenin çok sayıda yaban keçisinin yaşam alanı olduğuna dikkati çeken Biçer, kameraların hayvanların güvenliği ve takibini yapmak için de faydalı olacağını sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber