Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Ekim 2014 - 18:03 Yorum: 0

Aladağlar'da kaybolan dağcı

AKUT Niğde Temsilcisi Urcan:

Aladağlar'da kaybolan dağcı

NİĞDE (AA) -  Niğde'de, Aladağlar'a tırmanırken kaybolan amatör dağcıyı ayak izlerini takip ederek bulan ekipteki Nedim Urcan, "Kazazedeyi aşağıda dere yatağı içerisinde 40 metrelik bir uçurumun ucunda otururken bulduk. Durumu gayet iyiydi ancak aşırı derecede susuz ve yorgun olduğunu gözlemledik" dedi.

AKUT Niğde Temsilcisi Nedim Urcan, Demirkazık Dağ Evi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam hava şartlarının kötü olması nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarına katılmadıklarını, bu sabah Tarkan Kuvulmaz'ın kaybolduğu bölgeye tırmanışa geçtiklerini ifade etti.

3 saat tırmandıktan sonra karda ayak izleri gördüklerini belirten Urcan, "Ayak izleri bir dere yatağına gidiyordu. Dere yatağında ilerlerken bir çift krampon bulduk. Kramponun altında kazazedenin ismi ve telefon numarası vardı" diye konuştu.

Durumu arama-kurtarma çalışmalarına katılan askeri yetkililere bildirdiklerini anlatan Urcan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikteydik. Diğer kurtarma ekipleri ise 3 bin 100 metre yükseklikte arama yapıyorlardı. Jandarma Özel Arama Kurtarma timi de hızlı bir şekilde bizim yanımıza intikal ettikten sonra dere yatağının içerisinde ilerlemeye başladık. İnerken birkaç parça taş düşürdük. Biz dağcılar taş düşünce, 'taş' diye bağırırız, aşağıdaki insanların tedbir alması için. Bu sırada aşağıdan 'ben burdayım' diye ses geldi. Kazazedeyi aşağıda dere yatağı içerisinde 40 metrelik bir uçurumun ucunda otururken bulduk. Durumu gayet iyiydi ancak aşırı derecede susuz ve yorgun olduğu gözledik."

- "Her şeyi silmiştim ve atlamak üzereydim"

Kaybolan dağcının çok riskli bir bölgede kaldığını dile getiren Urcan, "Helikopter pilotu, kazazedeyi o kadar zor şartlarda ordan aldı ki gözlerimize inanamadık. Dağcı, 40 metrelik bir yükseklikten inemediği gibi geri de çıkamamış orada kalmış. Helikopter seslerini duymuş ama çok dar bir vadinin içerisinde olduğu için sesini  duyuramamış. Serum verildi. Sağlık durumu iyi. Kendisi ile ilk görüştüğümde bana 'ben her şeyi silmiştim ve atlamak üzereydim' dedi" ifadelerini kullandı. 

Ankara'dan gelen ve Aladağlar'ın 3 bin 588 metre yükseklikteki Alaca zirvesine pazar sabahı tırmanışa geçen 10 kişilik grupta yer alan Tarkan Kuvulmaz, yorulduğu için gruptan ayrılınca kaybolmuş ve arkadaşlarının haber vermesiyle arama çalışmaları başlatılmıştı.

Arama-kurtarma ekiplerinin 46 saat sonra kardaki ayak izlerini takip ederek bulduğu Kuvulmaz, Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine kaldırılmıştı.  

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber