Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 13:23 Yorum: 0

Alanya’da Öğretmenler Günü kutlandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler günü kutlandı.

Alanya’da Öğretmenler Günü kutlandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler günü kutlandı.

Alanya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman'ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Alanya Belediye Başkan vekili Tunahan Kasapoğlu, Alanya Milli Eğitim Müdür vekili Emin Yaman, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak ve çok sayıda öğretmen katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile anıt önündeki tören sona erdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı daha sonra Alanya Kültür Merkezi'nde devam etti.

"Yüce dinimizin ilk emri okudur"

Programda Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Kaymakam Tanrıseven, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Büyük Atatürk, "Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür" nesiller yetiştirin diyor. Tüm öğretmenlerden beklenen budur. Gençlerimizi özgür düşünceli ve ülke gerçeklerinden haberdar olarak yetiştirmek sizlerin görevidir. Bunu yaparken de ezbere dayalı değil, hayatın gerçeklerine yönelik, ülke gerçeklerinden kopuk değil; ülkeyi anlatan ve bilimin de önemini kavrayan eğitim ve öğretim yapmamız gerekiyor. Büyük Atatürk yeni nesillerin sizlerin eseri olacağını söylüyor. Alanya'daki her öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmemiz için gerekli araçlara ve donanımlara sahip olmamız lazım. Öğrencilerimizin, potansiyellerini en üst seviyede sergilemeleri için kendilerine imkan sağlamamız lazım. İnanıyorum ki yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirdiğimiz zaman ülkemizin de değişim ve dönüşümü olacaktır. Yüce dinimizin ilk emri okudur. Aslında dinimizi doğru öğretirsek yeni nesilleri de iyi bir şeklide yetiştirmiş olacağız. Hazreti Ali; "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyerek öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine verdiği değeri ve kutsallığı hepimize göstermiştir. Hazreti Muhammed; "Benim mesleğim öğretmenliktir" diyor. Bu çerçevede öğrencilerimizi yetiştirmemiz lazım" dedi.

'Öğretmenlik sevgi mesleğidir'

İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Emin Yaman ise, "Öğretmenlik mesleği insanlık tarihinin ölümsüzlük mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce sevgi mesleğidir. Sevgi dolu öğretmenlerimiz ışık demektir. Öğretmenlik, peygamber mesleğidir. Öğretmen, her şeye açılan kapıdır ve hayatının her aşamasını planlamalıdır."

Öğretmenler yemin etti

Alanya Anaokulu Öğrencisi Yaprak Yağcıoğlu tarafından "Öğretmenim" adlı şiir ve Alanya Nezihe Soydan MTAL Edebiyat Öğretmeni Özlem Tarhan'ın "Dünyanın Bütün Çiçeklerini Getirin Bana" adlı şiirin okunmasının ardından, mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Ali Yıldız Berker yönetimindeki Fevzi Alaattinoğlu Anadolu Lisesi "ORİON Müzik Grubu" tarafından müzik dinletisi sonrası programlar son buldu.

Alanya’da Öğretmenler Günü kutlandı

Alanya’da Öğretmenler Günü kutlandı

Alanya’da Öğretmenler Günü kutlandı

Alanya’da Öğretmenler Günü kutlandı

Alanya’da Öğretmenler Günü kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber