Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Nisan 2015 - 15:13 Yorum: 0

Alanya'da "Otizm Farkındalık Günü" yürüyüşü düzenlendi

ANTALYA (AA) - Alanya'da özel bir eğitim kurumu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü farkındalık yürüyüşü...

Alanya'da 'Otizm Farkındalık Günü' yürüyüşü düzenlendi

ANTALYA (AA) - Alanya'da özel bir eğitim kurumu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. 

PTT önünden başlayan yürüyüşte öğrenciler, öğretmenler ve polis memurları, vatandaşlara otizm ile ilgili broşür dağıttı. Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşün ardından konuşma yapan özel eğitim kurumu sahibi psikolog Feridun Özdeş, otizmin doğum ve doğumdan iki yıl sonra ortaya çıktığına işaret etti.

Otizmin genetik bazı temelleri olduğunu ve hızla tüm dünyada yaygınlaştığını belirten Özdeş, şöyle konuştu:

"Bundan birkaç sene önce 500 doğumdan birinde rastlanırken şu anda 88 doğumdan birinde otizme rastlanmaktadır. Erkeklerin sayısı kızlara oranla 5 kat daha fazladır. Eğer çocuğunuz 2-3 yaşlarında kendi başına iletişim kuramıyorsa, göz kontağı yoksa ve durmadan sallanan objelere ilgisi varsa, çevresiyle iletişim kurmuyorsa ve iletişim becerileri zayıfsa lütfen bir uzmanla görüşün. Gelişim farklılıkları bazen otizmin nedeni olabiliyor."

Organizasyonun gerçekleştirilmesinde, Alanya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin 2 yıldır kendilerine her türlü desteği verdiğini kaydeden Özdeş, farkındalığın artması konusunda verilen desteklere teşekkür etti.

ETİKETLER: engelli , otizm , Yürüyüş
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber