Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Mart 2015 - 19:28 Yorum: 0

Alanya'daki turistler, baharın gelişini kutladı

Alanya'da yaşayan bir grup Polonyalı, geleneksel bahar bayramlarını hazırladıkları kuklayı suya bırakarak kutladı

Alanya'daki turistler, baharın gelişini kutladı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Polonyalı grup, baharın gelişini kendi geleneklerine göre piknik yaparak kutladı.

Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği, Dimçayı Parkı'nda "baharın gelişi etkinliği" düzenledi. Yaklaşık 50 Polonyalı'nın katıldığı bahar pikniğinde, "Marzanna" adı verilen kukla, suya bırakılarak kış mevsimi uğurlandı, bahara ise "merhaba" denildi.

Dernek Başkanı Boguslawa Michalowska, baharın gelişini geleneklerine göre piknikte bir araya gelerek kutladıklarını söyledi.

Ailece piknik ve mangal yaptıklarını belirten Michalowska, "Geleneksel olarak kış aylarından bahara geçişi tahta ve bez parçalarından yaptığımız, bebek kıyafetleri giydirdiğimiz ve 'Marzanna' adını verdiğimiz kuklayı denize atarak kutlarız. Bugün de bu geleneğimizi kuklayı suya bırakarak sürdürdük" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber