Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mayıs 2016 - 18:58 Yorum: 0

Alaplı’ya Havaalanı Ve Liman Projesi Hazırladı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan uzman kaynakçı Harun Dinçer, Alaplı ilçesinde yüzde 60'ı deniz dolusu ile oluşacak 2 bin 500 dönüm arazi üzerine...

Alaplı’ya Havaalanı Ve Liman Projesi Hazırladı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan uzman kaynakçı Harun Dinçer, Alaplı ilçesinde yüzde 60'ı deniz dolusu ile oluşacak 2 bin 500 dönüm arazi üzerine havaalanı ve liman projesi hazırladı. Dinçer hazırladığı proje için bakanlıktan onay beklediğini ifade etti.

Alaplı ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Harun Dinçer, uzun süren uğraşlar sonucu yüzde 60'ı deniz dolgusu ile elde edilecek 2 bin 500 dönüm arazi üzerine havaalanı ve liman projesi hazırladı.

ALAPLI'YA HAVAALANI VE LİMAN PRPJESİ

Projesini noterde tasdik ettiren Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın onayını beklediğini ifade etti. Düzce ve Zonguldak bölgesini birlikte düşündüğünü, 1,5 milyon nüfusa 45 dakikada ulaşabilecek Alaplı ilçesi girişindeki Kavukkavla mevkisine hazırladığını belirten Dinçer "Yaklaşık 1,5 milyon nüfus buraya 45 dakikada ulaşabiliyor. Düzce'yi de çok yakından ilgilendiren bu projeyi ilgili gerekli makamlara, Ulaştırma Bakanlığı'na gönderdim. Ulaştırma Bakanlığı'ndan bize gelen cevapta "Bölgenin bizden talep etmesi gerekir" yönündeydi. Bu konuda bölgede yakın temaslarımız var. Görüştüğümüz sivil toplum kuruluşlarımız var. Zonguldak bölgesi buraya tam anlamda destek verebiliyor. Yap, işlet, devret dediğimiz yatırımcı firmalarla temas halindeyiz. Bu bölgede havaalanı ve 2 adet liman olması demek bölgeye çok büyük canlılık kazandıracaktır. Bu projenin kuzey tarafındaki bölgede yaklaşık 400 dönümlük bir alan söz konusu oluyor. Bu alana da otomotiv sanayi kurulması yönünde girişimlerimiz var. Yerli otomotiv için bir arazi söz konusu. Güneyde olan kısımda konteynır limanı olarak düşünüldü. Bu bölgeye bu projeyi yaparak gerekli ilgi ve alakayı yetkililerden ve sivil toplum kuruluşlarından bekliyoruz" dedi.

PROJE MALİYETİ 500 MİLYON DOLAR

Arazinin yüzde 40'nın karasal geri kalan yüzde 60'nın ise denize dolgu yapılarak elde edileceğini vurgulayan Dinçer, yapılacak havaalanı pistinin uzunluğunun 3 bin 700 metre olacağını söyledi. Bölgede 400 dönüm arazinin otomotiv yatırımına ayrıldığını belirten Dinçer şu bilgileri verdi;"Liman kısmı yaklaşık 650 dönüm. Ve iki tane rıhtımı var. Yani 45 - 50 bin grostonluk gemilerin girebileceği bir liman olacak. Her türlü uçaklar da inebilir. Yani uluslararası standartlara uygun kargo taşımacılığı olabilir, sivil hava taşımacılık olabilir, statik bir bölge. Yaklaşık 2 bin 500 dönümlük bir alan söz konusu. Bu projenin bir diğer özel konumu da Akçakoca açıklarından 4 adet şuanda doğalgaz platformu bulunmakta ve doğalgaz üretimi yapılmaktadır. Enerji Bakanlığı'nın verilerine göre ileriki aşamada bu platformların çoğalabileceği hesaplanmaktadır. Bölgeye de yaklaşık olarak 8 mil mesafesi vardır. Dolayısıyla doğalgaz dolum ve boşaltılması için ya da sevkiyatı için uluslararası da olabilir. Bu bölgede her konuda limana ihtiyaç olduğu için yaklaşık olarak Zonguldak, Düzce kısmen de sahil bandında Kocaeli olmak üzere Akçakoca, Alaplı ve Ereğli'nin de ihtiyacının karşılanacağı kanaatindeyiz. Milletvekillerimizle de görüştük "Yatırımcı gelsin, biz her türlü teknik konuda ilgi alaka gösteririz" dediler. Ulaştırma Bakanlığı'nın da masasında olduğu kanaatindeyiz. Hiçbir kurum, kuruluş ve dernek arkamda değil. Bireysel olarak buraya kadar geldim. Bu aşamadan sonra da kamuoyundan, ilgililerden ve halkımızdan destek bekliyoruz. Projenin toplam maliyeti yaklaşık olarak 500 milyon dolar."

Dinçer projesine ya ilgili bakanlığın yada büyük firmaların sahip çıkmasını beklediğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber