Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 30 Temmuz 2016 - 15:33 Yorum: 0

Alaşehir’de FETÖ operasyonu

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde devam eden FETÖ operasyonları kapsamında 11 polis memuru tutuklanırken önceki gün açığa alınan 2 doktor, 2 avukat ve 8...

Alaşehir’de FETÖ operasyonu

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde devam eden FETÖ operasyonları kapsamında 11 polis memuru tutuklanırken önceki gün açığa alınan 2 doktor, 2 avukat ve 8 esnaf da gözaltına alındı. 14 kişinin ise arandığı bildirildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Alaşehir'de önceki gün gözaltına alınan 21 polisten 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Yeni tutuklananlarla birlikte Alaşehir Emniyet Müdürlüğünden bir emniyet müdür yardımcısı, 3 komiser yardımcısı olmak üzere toplam 15 emniyet görevlisi tutuklanmış oldu. Milli Eğitim Müdürlüğünde açığa alınan 65 öğretmenden ikisinin de dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Önceki gün görevden alınmışlardı

Alaşehir Sağlık Grup Başkanlığında Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Hasan Yeşil ve Dr. Hüseyin Alpaslan da bugün gözaltına alındı. İki doktorun emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

İki avukat gözaltında bir avukat aranıyor

Alaşehir'de görev yapan avukat Mehmet Emin Çobanoğlu ve avukat Ahmet Balkız da gözaltına alınanlar arasında yer alırken, avukat İlhan Özkan ise ikametgahında bulunamadı. İlhan Özkan hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Esnaflar gözaltında

Alaşehir'de FETÖ'ye yardım ettikleri gerekçesiyle esnaflık yapan Erol Cin, Abdullah Aykanat, Mehmet Açar, Tamer Tatlıoğlu, Ersan Kayacan, Eşref Karateke, Yüksel Karateke, Mustafa Karaoğlan ve Veli Karateke gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan esnaflar Mehmet Özbir, Süleyman İrkin, Ali Hatipoğlu, Muammer Uysal, Musa Ünlükara, Serkan Soy, Süleyman Dinç, Mustafa Gümüş, Hüseyin Yeşil, Alaattin Uğur, Hüseyin Parlak, Mustafa Yıldırım ise ikametgahlarında bulunamadı. Söz konusu kişiler hakkında arama çalışmaları sürüyor.

Bu arada Alaşehir Belediye Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu'nun da aranan isimler arasında olduğu iddia edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber