Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Haziran 2016 - 15:18 Yorum: 0

Alaşehir’e Yeterli İçme Suyu Temin Ediliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir merkezdeki yetersiz içme suyu sorununu yeni sondaj çalışmasıyla...

Alaşehir’e Yeterli İçme Suyu Temin Ediliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir merkezdeki yetersiz içme suyu sorununu yeni sondaj çalışmasıyla çözüme kavuşturuyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede gerçekleştirdiği içme suyu çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. MASKİ, Alaşehir ilçesi Avşar mevkiinde bulunan içme suyu tesisindeki 8 pompanın yazın yetersiz gelmesinden dolayı yeni sondaj kuyusu açma işlemi gerçekleştiriyor. 70 metre derinliğindeki sondaj kuyusundan, saniyede 6-7 litre su çıkması bekleniyor. PVC borularla borulama işlemi yapılan kuyunun, şuanda çakıllanmasıyla birlikte temizlemesi yapılıyor. Aşırı sıcaklıkların Alaşehir'de kuraklığa sebep olmasını engellemek için MASKİ, bölgedeki sondaj çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, yakın zamanda başlayacağı yeni bir sondaj çalışmasının yanı sıra, Evrenli mahallesinde bulunan içme suyu tesisinde de 2 adet daha yeni sondaj kuyusu açacak.

YER ALTI KAYNAKLARI BESLENİYOR

MASKİ bölgedeki sondaj çalışmalarının yanında, Avşar Barajı'ndan sızan suların zemine çekilmesi ve yer altı sularını beslemesi için dere temizlik çalışması yapıyor. İçme suyu tesisinde bulunan derenin kil malzemesi iş makinesi yardımıyla sıyırılarak, göllenme ve yosunlaşma oluşması engelleniyor.

Alaşehir’e Yeterli İçme Suyu Temin Ediliyor

Alaşehir’e Yeterli İçme Suyu Temin Ediliyor

Alaşehir’e Yeterli İçme Suyu Temin Ediliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber