Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mayıs 2017 - 10:04 Yorum: 0

Alaşehir’in toplu ulaşımına yeni araç takviyesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan ulaşımda dönüşüm projesi kapsamında ilçeler arası ulaşımda kullanılacak...

Alaşehir’in toplu ulaşımına yeni araç takviyesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan ulaşımda dönüşüm projesi kapsamında ilçeler arası ulaşımda kullanılacak olan 20 yeni araç Alaşehir'e kazandırıldı. Yeni ve modern toplu ulaşım araçlarının hizmete başlayacağının müjdesini veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Büyükşehir Belediyesinin projelere devam edeceğini kaydetti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ulaşımda dönüşüm projesi kapsamında Alaşehir Cumhuriyet Meydanı'nda araç teslim töreni düzenlendi.

Alaşehir'de, Uluderbent, Delemenler, Tepeköy, Yeşilköy ve Killik güzergahında hizmet veren 5 kooperatifin 60 Nolu Alaşehir ve Mahalleleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi altında birleşmesinin ardından toplu ulaşımda kullanılan eski ve engellilere uygun olmayan araçlar yeni, modern ve engellilerin kullanımına uygun alçak taban Jest marka 20 araç ile yenilendi.

Törende kooperatifler adına 60 Nolu Alaşehir ve Mahalleleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İsmail Ulutaş söz aldı. Ulutaş, vatandaşlara verilen toplu ulaşım hizmetin yenilenen modern araçlarla daha kaliteli olarak verilmeye devam edeceğini belirterek, desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. Ulutaş'ın ardından söz alan Karsan Pazarlama Müdürü Mehmet Apak da araçların ilçeye hayırlı olmasını diledi.

"İl genelinde ulaşım ana planını çıkarttık"

Kooperatif başkanı İsmail Ulutaş'ın ardından kürsüye gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, "Bugün Alaşehir ilçemizin ulaşım hatlarında, otobüslerinde ve konforunda yaptığımız yenilemeyle sizlerin karşısındayız. Yenilenen toplu ulaşım otobüslerinin tanıtım töreninde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken, sizlere Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Bey'in selamlarını iletiyorum. Bildiğiniz üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde ilimiz genelinde Manisa'nın tamamını kapsayan Ulaşım Ana Planlarını yapmıştık. Böylece Manisa genelinin toplu ulaşım ağını kayıt altına almış olduk. Türkiye'de bu çalışmayı yapan ve başarabilen 2 ya da 3 büyükşehirden bir tanesi olduğumuzu gönül rahatlığıyla belirtmek isteriz. Bu çalışmamızı tamamladıktan sonra bölge bölge, ilçe ilçe, mahalle mahalle yeni ulaşım araçlarını peyderpey hizmete sokmaya başladık" dedi.

Araçlar modern hale getirildi

Kahya, yürütülen Manisa Ulaşım Ana Planı raporları kapsamında ilin 17 ilçesinde ve bu ilçelere bağlı mahallelerde toplu taşıma hizmeti veren araçları günümüz teknolojisine uygun, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, elektronik bilet sistemli, araç içi kameralı ve engelli ulaşımına uygun, alçak tabanlı araçlar ile değişimlerinin yapılmasına öncülük ettiklerini hatırlattı. Kahya, "Bu araçların bir düzen ve sıra içerisinde rotasyonlu olarak, bölgesel havuz sistemi içerisinde planlanan hat ve güzergâhlarda çalışması için optimize ve dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Manisa Ulaşım Ana Planı, Toplu Taşıma Optimizasyon çalışmaları kapsamında Alaşehir ilçe merkezinden mahallelerine çalışan 63 güzergah belgeli aracın 20 adet 6 metrelik Karsan Jest, engelli erişimine uygun alçak tabanlı araçlara dönüşümü de tamamlandı" diye konuştu.

5 güzergahta düzenleme yapıldı

Alaşehir-Yeşilyurt, Alaşehir-Killik, Alaşehir-Delemenler, Alaşehir-Uluderbent ve Alaşehir-Tepeköy olmak üzere 5 güzergahta düzenleme yapıldığını söyleyen Kahya, "Hatırlayacağınız üzere 26 Nisan 2016 tarihinde yine bu meydanda; Alaşehir merkezinde hizmet verecek 20 adet 6 metrelik Karsan Jest, engelli erişimine uygun alçak tabanlı araçlara dönüşümü tamamlayarak açılışını gerçekleştirmiştik. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak; 78 adet Karsan ATAK araç ve 35 adet Karsan JEST alarak toplamda 110 adet yeni nesil olmak üzere toplamda 17 İlçede 124 araç ile 105 hatta ulaşım hizmeti vermeye başladık. Alaşehir ilçemizde Alaşehir - Soğanlı, Kemaliye, Alaşehir - Piyadeler, Alhan, Alaşehir - Tepeköy, Killik, Alaşehir - Yeşilyurt, Subaşı, Alaşehir - Sarıpınar ve Alaşehir - Salihli güzergahlarında 3 Karsan Atak 1 adet Karsan Jest olmak üzere toplamda 4 araç ile toplu taşıma hizmeti veriliyor. Gelişen şartlar ve artan nüfus oranları doğrultusunda doğacak ihtiyaçlara göre yeni planlamalar ve düzenlemeler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

175 araç 156 yeni nesil araç ile dönüştürüldü

Kahya konuşmasına şöyle devam etti: "Manisa'mız ilçe merkezlerinde hizmet veren 175 aracı 156 yeni nesil araçlarla dönüşümünü yaptık. Şuan bu araçlarla toplu taşıma hizmeti veriliyor. İlçe merkezlerinden mahallelere hizmet veren 918 aracı 388 araçla dönüştüreceğiz. Bugüne kadar bu dönüşümün 223 tanesi tamamlanmış olup, 43 tane aracın da teslimi yapılmakta. Manisa'mız ile ilçeleri arasında hizmet veren 296 aracı da 134 araçla dönüşümlerini sağlayacağız. Bugüne kadar 59 tanesi tamamladık, 75 tane aracın da teslimi yapılıyor. Toplu taşıma hizmeti veren gerçek ve tüzel kişilere ait toplu taşıma araçlarının günümüz teknolojisine uygun, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, elektronik bilet sistemli, araç içi kayıt yapan kamera donanımı bulunan ve engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçlar ile değişimi yapılarak trafikten 711 aracın eksilmiş olmasını sağlayacağız. Yani yaptığımız bu dönüşüm, hem vatandaşımıza, hem sürücü esnafımıza, hem de çevreye katma değer sağlıyor."

"Geçişler sancılı olabilir"

Geçiş sürecinde bazı ufak sıkıntıların olabileceğini kaydeden Kahya, "Elbette geçişler, yenilikler bazen sancılar yaşatabilir. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve Alaşehir Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban beylerin öncülüğünde yalnızca ve yalnızca vatandaşlarımızın rahatı ve mutlu olması için çalışıyoruz. Bu bundan önce böyle olmuştu, bundan sonra da böyle olacak. Alaşehir ilçemizde Büyükşehir Belediyemizin ve Alaşehir Belediyemizin yaptıkları ortada. Tüm bu yapılanlar, ileride yapılacak olanların birer teminatıdır. Bu duygularla yeni araçların Alaşehir ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Araçların teslimi yapıldı

Yapılan konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz, 60 Nolu Alaşehir ve Mahalleleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İsmail Ulutaş, Karsan Pazarlama Müdürü Mehmet Apak tarafından araçların anahtar teslim töreni kesilen pastanın ardından yapıldı.

Toplu ulaşım araçlarının teslim törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz, 60 Nolu Alaşehir ve Mahalleleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İsmail Ulutaş, Merkez 1 Nolu Şehir İçi Kooperatif Başkanı Mustafa Soyumert, Alaşehir Şoförler Odası Başkanı Bünyamin Kapucu, Karsan Pazarlama Müdürü Mehmet Apak, kooperatif başkanları, araç sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Alaşehir’in toplu ulaşımına yeni araç takviyesi

Alaşehir’in toplu ulaşımına yeni araç takviyesi

Alaşehir’in toplu ulaşımına yeni araç takviyesi

Alaşehir’in toplu ulaşımına yeni araç takviyesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber