Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 19 Mart 2018 - 13:23 Yorum: 0

ALATAY, ‘Hibrit Elektrikli Araç’ olarak da tasarlanacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi tarafından tasarlanan ALATAY Elektromobil Araç, Hibrit Elektrikli Araç olarak da tasarlanacak.

ALATAY, ‘Hibrit Elektrikli Araç’ olarak da tasarlanacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi tarafından tasarlanan ALATAY Elektromobil Araç, Hibrit Elektrikli Araç olarak da tasarlanacak.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyelerinden oluşan, 2016 ve 2017 yıllarında TÜBİTAK Yerli Ürün Teşvik Ödülü kazanan, ALATAY Elektromobil Aracı'nın ekibi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ı ziyaret ederek projeye desteklerinden dolayı teşekkür etti. "Hibrit, Elektrikli, Otonom Taşıtlar için Prototip Geliştirme ve Laboratuvar Altyapısının Oluşturulması" konusundaki projenin yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Selim Köroğlu, ALATAY projesinin altyapı laboratuvar ve Ar-Ge çalışmaları için Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tahsis edilen yaklaşık 470 bin TL'lik desteğin önemini belirterek heyet adına Bağ'a teşekkür etti.

"ALATAY 2018'de Hedef "Otonom Araç" Olacak"

TÜBİTAK'ın "Efficieny Challenge" yarışlarının yeni kategorisi "Otonom Araç" yarışına da katılacak olan ALATAY 2018'in gelecek dönemlerde "Hibrit Elektrikli Araç" konseptine uygun olarak da geliştirileceği belirtildi. ALATAY Proje Koordinatörü Doç. Dr. Erkan Öztürk, ATAY takımı olarak bu sene TÜBİTAK yarışları için hazırlayacakları ALATAY 2018 aracı için öğrencilerimiz ile birlikte yoğun bir çalışma planı içerisinde olduklarını dile getirdi. Çalışmalarda hem mekanik hem de elektronik geliştirmelerin yanı sıra yeni tasarımlarında ele alınacağının bilgisini veren Doç. Dr. Öztürk, bu proje ile birlikte günümüzde otonom araç alanında yapılan çalışmaları takip edebilmenin yanında teknik ve teknolojik olarak yeni geliştirmelere fırsat olacağını ifade etti. Doç. Dr. Öztürk, "Bu proje ile birlikte hem öğrencilerimizin eğitimine hem de üniversitemizin akademik faaliyetlerine önemli bir katkı sağlanacak" diyerek konuştu.

Bağ: "Gurur kaynağımız oldunuz"

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, projeye desteklerinin devam edeceğini belirterek "ALATAY Ekibi ile birlikte ekipte görevli tüm öğrencilerimizin tasarladığı ve TÜBİTAK tarafından iki sene üst üste "Yerli Ürün" kategorisinde birincilikle ödüllendirilen ALATAY 2016-2017 Projeleri, başta Pamukkale Üniversitesi olmak üzere tüm ülke bazında hepimizin gurur kaynağı ve üniversitemizin ismini parlatan önemli büyük projelerden olmuştur. ALATAY 2018 Projesi'nin altyapı çalışmaları için Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü olarak maddi-manevi her türlü desteği şimdi ve gelecek dönemlerde vermeye devam edeceğiz. Proje ekibi tarafından tasarlanacak ALATAY 2018'in bu yılki TÜBİTAK yarışlarında başarılı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber