Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 04 Aralık 2016 - 23:33 Yorum: 0

Aldığı ödülü engellilere hediye etti

Bursa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Ulusal 2016 Dünya Engelliler Günü Açık Satranç Turnuvası düzenlendi.

Aldığı ödülü engellilere hediye etti

Bursa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Ulusal 2016 Dünya Engelliler Günü Açık Satranç Turnuvası düzenlendi.

Küresel Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulüpler Topluğu tarafından geleneksel olarak organize edilen satranç turnuvası, bu yıl 120 sporcunun katılımlarıyla Acemler Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 2 gün boyunca süren organizasyon, final maçlarının oynanması ve kupa töreninin ardından sona erdi.

Ulusal 2016 Dünya Engelliler Günü Açık Satranç Turnuvası A Kategorisi şampiyonu Kayra Kamer, almış olduğu şampiyonluk ödülünü tüm engellilere hediye ettiğini söyledi. Kamer, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel bir turnuvaydı. Turnuva ortamı çok güzeldi. Son tura kadar çekişme devam etti. Birinci olduğum için çok mutluyum. Aldığım ödül 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel bir ödül. Bunun için ödülümü engelli arkadaşlarıma, kardeşlerime hediye ediyorum" dedi.

Küresel Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulüpler Birliği Genel Başkanı Yunus Sönmez, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bir satranç turnuvası var. Ulusal 2016 Dünya Engelliler Günü Açık Satranç Turnuvası ünvanı ile Cuma gününden beri organizasyonumuz devam etti, 7 turluk müsabakalar şeklinde gerçekleştirilen turnuvamızı Dünya Engelliler Günü'nü kamuoyuna tanıtmak için gerçekleştirmiş buluyoruz" diye konuştu.

Turnuvada dereceye giren sporcular A kategorisinde birinci olan isim Kayra Kamer, ikinci Ahmet Yasir Yiğit, Can Alp Cansun ise üçüncü oldu. B kategorisinde Umut Şiar Demir şampiyonluğa ulaşan isim olurken, Talha Güneş Türk ikinci, Kamil Şen ise üçüncülük ipini göğüsledi. C-1 kategorisinde Nihat Kerem Aydın birinci, Alperen Üner ikinci, Zeren Haktanırlar ise üçüncülük kupası aldı. Son olarak C-2 kategorisinde Ege Şahingör şampiyon, Efe Berk Bayrak ikinci, Egemen Hacıoğlu üçüncü oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber