Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 20 Eylül 2014 - 10:04 Yorum: 0

ALES başvuruları pazartesi başlayacak

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi başvuruları, 22 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

ALES başvuruları pazartesi başlayacak

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi başvuruları, 22 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer piyasa duyuruya göre, ALES Sonbahar Dönemi Sınavı, 23 Kasım'da yapılacak. Sınava başvurular, 22 Eylül-1 Ekim'de alınacak.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, inceleme görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan ya da öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek ve Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında tahsil görmek için ALES'e girmek gerekiyor.

Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerinden, ALES’e girmiş olma koşulu aranmayacak. Ancak, güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlardaki doktora programlarına başvurularda üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca ALES puan şartı getirilecek.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla ya da halk müessese ve firmalar hesabına lisansüstü öğrenimi görmek üzere memleket dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın neticeleri kullanılacak. Bu yolla memleket dışında lisansüstü tahsil görmek arzulayan adayların bu sınava girmeleri gerekiyor. 

Yükseköğretim Kurulu vasıtası ile izin verilen yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına talebe seçme ve yerleştirme işlemlerinde de ALES neticeleri kullanılacak.            

Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek vaziyette bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik vesikası almış olmak kaydıyla memleket dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilecek. ALES'e yabancı uyruklular da girebilecek. 

Sınava başvurmak arzulayan adaylar, kılavuz ile namzet referans formuna referans tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuzun dağıtımı yapılmayacak. Kılavuzda, başvuru, sınav, değerlendirme hakkında ayrıntılı bilgiler yer alacak. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber