Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Kasım 2014 - 09:51 Yorum: 0

Alevi yurttaşlarımızın duyguları artık istismar edilmesin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA, Başbakan Davutoğlu'nun Dersim ziyaretini değerlendirdi.

Alevi yurttaşlarımızın duyguları artık istismar edilmesin

MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA, Başbakan Davutoğlu'nun Dersim ziyaretini değerlendirdi.

AĞBABA: "TUNCELİ'YE SÜRPRİZLERLE GİDİYORUM" DEDİ “BÜYÜK SÜRPRİZ” YAŞATTI.

Hükümetin bugüne kadar gerçekleştirdiği Alevi açılımlarından sekizincisi de boş çıkmış bulunmaktadır. Bugüne kadar "gündem değiştirmek için fırsat" olarak değerlendirilmekten öteye gitmeyen Alevi sorunu, Başbakan Davutoğlu'nun bugünkü açıklamasıyla daha da acı bir hal almıştır.

Günlerdir yandaş medya aracılığıyla Alevi yurttaşlarımızın umutlarını ve duygularını sömüren, bol keseden açılım nidaları atan, geçtiğimiz günlerde Hacı Bektaş'ta Alevilerin kendi dergahlarına ücretsiz girebilmesini lütuf olarak sunan Davutoğlu, bugün "Tunceli'ye sürprizlerle gidiyorum" demesine karşın sadece müze sözü verebilmiştir. Kamuoyunda bu kadar beklenti yaratmasına karşın Alevilerin hiçbir somut talebini karşılamayan Davutoğlu'nun bu açıklaması gerçekten sürpriz olmuş, fakat beraberinde götürdüğü polislerin Dersimlilere yaptığı müdahale hiç kimse için sürpriz olmamıştır.

AĞBABA: AKP YA ART NİYETLİ, YA DA ALEVİLİERİ HİÇ ANLAMIYOR

AKP, eğer açılım diye sunduğu bu paketin gerçekten Alevilerin sorununu çözeceğini düşünüyorsa ya art niyetlidir, ya da Alevileri anlamadığı bir kez daha tescillenmiştir.

AĞBABA: ALİ’SİZ ALEVİLİK DEDİKÇE HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEYECEK
Anlamayanlar için tekrarlanacak olursa. Aleviler, Cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasını istiyorlar. Aleviler çocuklarına baskıcı bir anlayışla dayatılan zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istiyorlar. Aleviler tüm devlet yapısına işlemiş olan Mezhepçi-Ayrımcı zihniyetin kaldırılmasını istiyorlar.

Ancak;

Meydanlarda Alevileri yuhalatan,

Alevi gençleri sokaklarda katleden,

Cemevlerine "ucube" yakıştırmasını yapan,

Alevileri katleden Ebu Suudi efendiyi yere göğe sığdıramayıp,

3. Köpye "Yavuz" adını vereceğini gururla açıklayan

Alevileri "Ali'siz Alevi", kendisini ise gerçek Alevi (!) diye tanımlayarak nefrette zirveye ulaşan

"Erdoğan Zihniyeti" devam ettiği sürece Alevilerin hiçbir sorununun çözülmeyeceği, Davutoğlu'nun açıkladığı gibi bürokraside de önyargının kırılmayacağı, Alevilerin en doğal hakları için seçim yatırımından öte bir adım atılmayacağı bugün bir kez daha anlaşılmıştır.

AĞBABA: ALEVİ YURTTAŞLARIMIZ ARTIK İSTİSMAR EDİLMESİN

Çözüm için Davutoğlu'nun Dersim'e gitmesine gerek olmadığını, Mecliste tüm bu sorunlarla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin tekliflerinin yaşama geçirilmesinin 1 saat bile sürmeyeceğini bir kez daha belirtiyor; Alevi yurttaşlarımızın duygularının artık istismar edilmemesini diliyorum.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber