Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Ekim 2016 - 18:28 Yorum: 0

Aleviler matem sofrasında buluştu

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl da matem orucunun son gününde kurban kesip aşure pişirerek oruçlarını hep birlikte...

Aleviler matem sofrasında buluştu

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl da matem orucunun son gününde kurban kesip aşure pişirerek oruçlarını hep birlikte açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Merkezinde düzenlenen matem sofrasına dernek üyeleri ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partiler ve vatandaşlar katıldı. Aleviler, 12 gün boyunca tuttukları matem orucunu kestikleri kurban ve aşureyle sonlandırdı. Muharrem ayının Alevi vatandaşlar için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Dursun Çelik, muharrem ayında üzücü olayların da yaşandığını, bunu da Alevi toplumu olarak yas-ı mateme dönüştürdüklerini dile getirdi.

Kerbela katliamında İmam Zeynel Abidin'in sağ olarak kurtulup Ehli-Beyt soyunun devamına vesile olmasının, 12 imamların kutsallığıyla birleştirilerek 3 gün önceden Masum-u Pak aşkına da oruç tuttuklarını belirten Çelik, "Bugün matem soframıza konuk olan tüm canlara teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber