Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Eylül 2016 - 11:18 Yorum: 0

Algün; “Bağ-Kur’lular yapılandırmada unutulmasın”

Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Bağ-Kur'luların yapılandırmada unutulmaması gerektiğini...

Algün; “Bağ-Kur’lular yapılandırmada unutulmasın”

Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Bağ-Kur'luların yapılandırmada unutulmaması gerektiğini belirtti.

Oda Başkanı Süleyman Algün, yaptığı açıklamada; "Devlete olan borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili esnaf ve sanatkâra müjde şeklinde sunulan yapılandırmanın yine başarısız olacağı endişesi taşıyoruz. Daha önce kamuoyuyla paylaştığımız ve endişe ettiğimiz " Taksit sayısı artırılmalı, Faizler tamamen silinmeli, Hacizler otomatik olarak kalkmalı, sicili bozulan esnaf ve sanatkâr bu sorundan kurtulmalı" dedik ama bir türlü Ankara'ya sesimizi duyuramadık. Ankara'da bizleri savunması gerekenleri de harekete geçiremedik aksine "Devletimiz esnaf ve sanatkara harika bir yapılandırma çıkarmıştır" şeklinde açıklamaları üzüntüyle takip ettik. Yapılandırma müracaatlarının daha yeni başladığı şu günlerde Esnaf ve Sanatkar lehine olabilecek düzenlemeler yapılmalıdır. Memleket sadece Orta ve Büyük boy işletmelerden ibaret değildir. Hiçbir Esnaf ve Sanatkar sahip olduğu menkul ve gayrimenkulü icra kanalıyla satılması noktasına getirmez bu esnaf ve sanatkar için namustur. Ancak 90 lı yılların sonu ve 2001 krizinden bu yana ağır vergi ve sgk primlerini ödeyemez durumuna gelmiş olan esnaf ve sanatkarlarımız artık son olarak " yahu ben can derdindeyim devlet canımı mı alacak" noktasına gelmiştir" dedi.

"Emekliliği gelen Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkar yandı"

Emekliliği gelen Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkarın durumunu değerlendiren Algün, "Bir önceki yapılandırmada Bağ-Kur borçları silinmiş idi Ek 17 ve 63 olarak bilinen askıya alınan borçların yapılandırma kapsamı dışında kalması ve Bağ-kur'dan emekli olacakları zor duruma sokmuştur. Önceki dönemde askıya alınan borç yapılandırılmadığı ve emekli olacak kişinin örneğin; bir yıla ihtiyacı var ise bu kesinlikle askıda olan borcun tamamını ödeme zorunluluğu getiriyor. 1 yıla ihtiyacı olan emekliliği gelmiş bir kişinin 10 yıl borcu var ise bu yaklaşık 70 bin lira ödemesi demek olur ki bu da Emekliliği gelen kişinin umutlarını yıkmak demektir. Hükümetimiz ve ilgili bakanlıktan acilen bu konuda bir çözüm bekliyoruz. Emekli olacak olan Esnaf ve Sanatkâr zaten 10 yıl daha borç ödemek durumunda kalacak dolayısıyla yarınlarda çok canımızı yakacak ve herkese rahatsız edecek bu sorunun acilen düzeltilmesini istiyoruz. Aydın Marangozlar Odası olarak bu konuda neler yapılabilecek ise yapılmasını yapılandırmanın başarılı olması için üyelerimizden emekliliği bekleyen ve sosyal güvenceden mahrum olmalarının çözülmesi için mutlaka bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber