Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...
Sami Er
Yerel 30 Eylül 2016 - 12:33 Yorum: 0

Ali Korkut, engelli bir çocuğun kalbini yaptı

Sıhayan Darabi, cam kemik hastası, Afganistan cehenneminden kaçarken, yanında umudu taşıyarak İran üzerinden Erzurum'a gelmişler.

Ali Korkut, engelli bir çocuğun kalbini yaptı

Sıhayan Darabi, cam kemik hastası, Afganistan cehenneminden kaçarken, yanında umudu taşıyarak İran üzerinden Erzurum'a gelmişler. Atatürk Lisesinde eğitim gören Sıhayan Darabi, sınıfının en iyisi. Hayalleri ve umutları çok büyük. En büyük isteği cam kemik hastalığından kurtularak sağlıklı bir bedene sahip olmak. Bunun için, başka araştırmalar yapabilmek için bilgisayara ihtiyaç duyuyordu.

Bu isteği, İl Göç İdaresi Müdürü HAşim Özcan'ın aracılığı ile Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut karşıladı.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, NASA'da çalışmayı hayal eden, uzaya meraklı bir engelli öğrencinin dünyasını ve hayalini gerçekleştirdi. Afganistan cehenneminden kaçarak İran üzerinden Erzurum'a gelen cam kemik hastası Sıhayan Darabi, zekasıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Atatürk Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Sıhayan Darabi, hastalıktan tamamen kurtulmak için ABD'ye gitmeyi hedefliyor. NASA'da çalışmayı hedefleyen, uzay çalışmalarına meraklı olan Sıhayan Darabi, çalışmaları için öncelikli olarak birde bilgisayara ihtiyaç duymuş. İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan vasıtasıyla bu isteğini Ali Korkut'a ileten Sıhayan Darabi'nin bugün mutlu günüydü.

Korkut, "çok zekisin"

Sıhayan Darabi'nin hediyesini almak için ziyaret ettiği Ali Korkut'a hayallerinden, hedeflerinden bahsetti. Güzel sesiyle birde Kur'an-ı Kerim okuyan Sıhayan Darabi, bilgisayarda yapacağı çalışmalar arasında Ali Korkut'a ve onun çalışmalarına mutlaka yer vereceğini söyledi. Cam kemik hastalığından dolayı İran ve Türkiye'de tedavi gördüğünü belirten Sıhayan Darabi (16), "Bazı ameliyatlar oldum, hiç yürüyemiyordum ama artık yürüyebiliyorum. Amerika'ya gitmeyi ve oradaa tedavimin devamını almak istiyorum. Ayrıca başarılı bir eğitim alıp NASA'da çalışmak istiyorum. Çünkü ben uzaylıların olduğuna inanıyorum. Hedeflerime ulaşmak için çalışıyorum. Yürümeyi başardıysam, inşallah tamamen sağlığıma kavuşmayı da başarabilirim" şeklinde konuştu.

Erzurum Atatürk Lisesi 10. sınıf öğrencisi ve sınıf birincisi Sıhayan Darabi, yerleştirilirse tedavi için Amerika'ya gidecek. Sıhayan'ın konuşmalarını hayranlıkla dinleyen Belediye Başkanı Ali Korkut, "Maşallah çok zeki bir çocuk, bu kadar yaşama tutunmak çok önemli. Gözündeki canlılık karşısındakine enerji veriyor. Sıhayan'ın bir isteği bilgisayar dı. İstediği özellikte bilgisayarını kendisine hediye ediyorum. Buna vesile olduğu için Haşim beye de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ali Korkut, engelli bir çocuğun kalbini yaptı

Ali Korkut, engelli bir çocuğun kalbini yaptı

Ali Korkut, engelli bir çocuğun kalbini yaptı

Ali Korkut, engelli bir çocuğun kalbini yaptı

Ali Korkut, engelli bir çocuğun kalbini yaptı

Ali Korkut, engelli bir çocuğun kalbini yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber