Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 23 Ağustos 2017 - 10:28 Yorum: 0

Ali Korkut: "Erzurum’a bozkır değil, yeşil görüntüsü yakışır"

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi AK Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, Hilalkent semtinde yapımı süren iki ayrı parkta incelemeler yaptı.

Ali Korkut: 'Erzurum’a bozkır değil, yeşil görüntüsü yakışır'

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi AK Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, Hilalkent semtinde yapımı süren iki ayrı parkta incelemeler yaptı. Erzurum'un yeşil ve ağaç ile daha güzel görüneceğini belirten Korkut, "Erzurum'a bozkır görüntüsü yakışmıyor. Yeşil ve ağaç şehirler için en güzel süstür. Hilalkent semtine bu amaçla 2 park yapıyoruz" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum'da ağaç kültürünün yeterli olmadığını belirterek "Bozkır görünümü bu şehre yakışmıyor, yeşil ve ağaçlık alanları artırmak gerekiyor" dedi. Korkut, Yakutiye ilçesinin daha yeşil olması için gayret içinde olduklarını belirterek "Erzurum, tarihinde olmadığı kadar bozkır haline gelmiş. İnsanımızda ağaç kültürü yeterli değil. Ağaç sevgisi çoğaltmak, yeşil ve ağaçlık alanları artırmak gerekiyor. Güzel bir gelerek, insanların huzur ve mutluluğu yeşil ile ağaç ile doğru orantılıdır. Bunu sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Ali Korkut, Hilalkent semtinin yapılaşmaya açılırken, yeşil ve ağaçlık alanlarla ilgili planlamanın eksik bırakıldığını hatırlatarak "Hilalkent semtinde nüfus oranı yüksek. Ancak semtte binalar dışında insanların sosyal yaşamına dokunacak yer sayısı sınırlı. Belediye olarak, semtte iki ayrı park inşa ediyoruz. Büyük oranda tamamlandı. Parkları ağaçlandırıyoruz, bunu yapmalıyız. Hilalkent'in hemen altında 52 dönüm büyüklüğünde bir mesire alanı daha yapmıştık. Bunlar önemli. Huzurlu insan için yeşil çevre gerekiyor. İnsanlarımıza bu hizmetleri de verme gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.

Ali Korkut: "Erzurum’a bozkır değil, yeşil görüntüsü yakışır"

Ali Korkut: "Erzurum’a bozkır değil, yeşil görüntüsü yakışır"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber