Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 16 Nisan 2015 - 14:03 Yorum: 0

Ali Özbay kendini yakmayı gelenekselleştirdi!

Malatya'da Ali Özbay isimli şahıs, resmi makamlar önünde kendini yakmayı geleneksel hale getirdi.

Ali Özbay kendini yakmayı gelenekselleştirdi!

MALATYA GÜNCEL - Malatya'da Ali Özbay isimli şahıs, resmi makamlar önünde kendini yakmayı geleneksel hale getirdi.

Ali Özbay isimli şahıs Malatya'yı ikinci kez ülke gündemine taşıdı. İlk icraatini  29 Ocak 2015 tarihinde Yeşilyurt Kaymakamlığı binası önünde yakarak ülke gündemine gelen Özbay ikinci kendini yakma girişimini dün Malatya Valilik binası önünde gerçekleştirdi.

Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Özbay'ın yanık tedavisinin ardından Psikolojik tedavi amacı ile hastanede bir süre tedavi göreceği öğrenildi.

KONU İLE İLGİLİ MALATYA VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA;

15 Nisan 2015 Çarşamba günü saat:11.30 sularında Valilik önü, İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde maddi sıkıntıları olduğunu beyanla kendini yakma girişiminde bulunan İlimiz Yeşilyurt Gözene Mahallesinde ikamet eden Ali Özbay’la ilgili olarak Valiliğimizce yapılan araştırmada; ilgili şahıs 1973 doğumlu bekâr olup, abisiyle birlikte kendi evlerinde ikâmet etmektedir.

Psikotik Belirsiz Ağır Depresif Nöbet tanısıyla İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından % 70 rapor verildiği, İlgili şahsın 2007 yılından itibaren Yeşilyurt İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olduğu,  2008 yılından itibaren 2013 yılı hariç 2022 sayılı yasadan faydalanarak bugüne kadar özürlü maaşını aldığı görülmüştür.

Aldığı maaşın haricinde değişik zamanlarda borçlarını ve değişik ihtiyaçlarını öne sürerek Yeşilyurt SYDV’ dan ise 2008-2014 yılları arası 10.535 TL nakdi yardım almıştır. İlgili şahsa 2008 yılından itibaren düzenli olarak yakacak yardımı da gerçekleştirilmiştir.

2015 Ocak ayında yine Yeşilyurt Kaymakamlığına müracaat ederek kendisine dizüstü bilgisayar alması için 3000 TL nakdi yardımda bulunulmasını talep etmiş, isteği gerçekleşmeyince kendini yakma girişiminde bulunmuş ama gerçekleştirememiştir.

İlgili şahıs bu defa 15 Nisan günü basın mensuplarına önceden haber vererek kendini yakmıştır. İlimiz Valisi tarafından olay akabinde yanına gidilmiş kendisiyle konuşulmuş, 2000 TL borcu olduğu, aylık 300 TL kira ödediği bunların ödenmesi halinde bir daha böyle bir olayı gerçekleştirmeyeceği sözünü vermiştir. Şahıs kendi evinde oturduğu kira vermediği ama buna rağmen kira yardımı istediği anlaşılmıştır. Kendini yakma girişiminde bulunan şahsa anında müdahale edilerek Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınmıştır. % 15 yanık tespit edilen hastanın genel durumunun iyi olduğu tedaviye cevap verdiği, ayrıca kendisine psikolojik destek sağlanacağı da belirtilmiştir.

İlgili şahıs bu tür girişimleri alışkanlık haline getirmesine rağmen Valilik makamınca şahsın bahsettiği borçların ilgili alacaklıların tespit edilerek alacaklılara ödeneceği taahhüdünde bulunulmuştur.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber