Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 11:13 Yorum: 0

Ali Yalçın, Batı’ya tepki gösterdi

Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Erdoğan düşmanlığı gerçekte Türkiye düşmanlığıdır. Erdoğan'ın kaderi ile Türkiye'nin kaderi...

Ali Yalçın, Batı’ya tepki gösterdi

Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Erdoğan düşmanlığı gerçekte Türkiye düşmanlığıdır. Erdoğan'ın kaderi ile Türkiye'nin kaderi birleşmiştir. Batı kendini sorgulamalı ve Türkiye okumalarını yenilemelidir" dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ABD Büyükelçiliği İç Politika Sorumlusu Natalie A. Oldani, Politika Konsolosu Rebecca Yang, Kültür Ataşesi Yardımcısı Saad Bokhari ve üst düzey siyasi uzmanı Suheyla Tayla'dan oluşan heyeti kabul etti. Kabulde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ABD'nin tavır ve tutumunu düşündürücü bulduğunu ifade etti. Yalçın, "Erdoğan üzerinden bir Türkiye karşıtlığı üretiliyor. Batı'nın bilmesi gereken kısım şurası, Erdoğan düşmanlığı gerçekte Türkiye düşmanlığıdır. Erdoğan'ın kaderi ile Türkiye'nin kaderi birleşmiştir. Batı kendini sorgulamalı ve Türkiye okumalarını yenilemelidir" dedi.

"15 Temmuz'da ABD'nin tutumu kamuoyunda tartışılıyor ama bizim teşkilatımızda daha çok tartışılıyor" diyen Yalçın, "ABD'nin FETÖ ile ilgili bu süreçteki tutumu Türk toplumu tarafından kabul edilebilir bir tutum olarak görülmüyor. FETÖ'nün ABD'de eğitim alanında olabildiğince faaliyet göstermesini, iki müttefik ülkenin hukukuna uygun bulmuyoruz. Türkiye'de 15 Temmuz tartışılırken, kurulan her cümlenin içinde ABD'nin olumsuz olarak geçmiş olması, ABD açısından üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Burada en fazla nerede yanlış yapıyoruz diye sorması gereken taraf ABD tarafıdır diye düşünüyoruz. 15 Temmuz, Türkiye'de Batı'ya karşı bir güvensizlik oluşturdu. Batı'nın demokrasi konusundaki çifte standardı açıkça görülüyor, tutarsızlığı tartışılıyor. Bunun sizler tarafından mutlaka yetkililere aktarılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Demokratik, özgür bir Türkiye için emek veriyoruz"

15 Temmuz'da alanlara ilk çıkan teşkilat olduklarının altını çizen Yalçın, şöyle konuştu:

"Çünkü biz darbelerden çok çektik. Demokratik, özgür bir Türkiye için ter akıtıyoruz ve uzun soluklu bir yolculuğun içindeyiz. 27 gün boyunca devam eden milli irade nöbetlerinde sabahlara kadar alanlardan hiç ayrılmadık. Memur-Sen olarak, yerli ve milli bir konfederasyonuz. Evrensel değerler konusunda ise hassasız. Ülkemizde antidemokratik süreçlerin geride kalması, özlük ve özgürlük alanlarının genişlemesi noktasında çok önemli katkılar sunan bir teşkilatız. Türkiye'de bir daha darbe tasarımına da, pratiğine de tahammülümüz yok."

"Erdoğan düşmanlığı gerçekte Türkiye düşmanlığıdır"

Türkiye'yi anlama noktasında bazı açmazlar ve kasti davranışlar gördüklerini belirten Yalçın, "Özellikle Batı ülkelerine ziyaretlerimizde şunu görüyoruz: Erdoğan üzerinden bir Türkiye karşıtlığı üretiliyor. Batının bilmesi gereken kısım şurası; Erdoğan düşmanlığı gerçekte Türkiye düşmanlığıdır. Erdoğan'ın kaderi ile Türkiye'nin kaderi birleşmiştir. Batı kendini sorgulamalı ve Türkiye okumalarını yenilemelidir. Demokrasilerde milletin iradesinin tecellisi tek meşru gerçektir. Bu, dışarıdan da böyle anlaşıldığı ve değerlendirildiği takdirde demokrasi kazanacak, milletin tercihi daha saygın hale gelecek, dolayısıyla iş daha kolaylaşacaktır" şeklinde konuştu.

Natalie A. Oldani ise, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara'da olduğunu belirterek, "Ben, o darbe girişiminin ne kadar yüksek dozlu travmatik etkisi olan bir olay olduğunu kendim gördüm, çok korkutucuydu. Türk halkının cesaretinden oldukça etkilendim ve hayran kaldım. Sizi temin ederim ki hükümetimiz, sizin hükümetinizle FETÖ konusunda beraber çalışmaktadır. Bu devam eden bir süreç ve Amerikan hükümeti, darbe girişiminin engellenmesi konusundaki çabalarınızı desteklemektedir. Zaman ayırıp bizimle görüştüğünüz için teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber