Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Ekim 2017 - 15:48 Yorum: 0

Aliağa Belediyesinden üç kitap birden

'Aliağa Kent Kitaplığı" adı altında yayımladığı kültür yayınları ile kentin kültür belleğini geleceğe taşıyan Aliağa Belediyesi, basımını...

Aliağa Belediyesinden üç kitap birden

'Aliağa Kent Kitaplığı" adı altında yayımladığı kültür yayınları ile kentin kültür belleğini geleceğe taşıyan Aliağa Belediyesi, basımını tamamladığı 3 kitabı aynı anda okuyucuyla buluşturuyor.

Aliağa'nın yerel tarihini ve kültürünü gelecek kuşaklara aktaracak çalışmalara hız veren Aliağa Belediyesi, bilimsel çalışmalarla hazırladığı kitaplarla bölge tarihine ışık tutuyor. İlk olarak yaz döneminde Cevat Yıldırım'ın "Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar" kitabının 2. basımı ve Sebahattin Karaca'nın "Aliağa'nın Antik Kentleri" kitabının ilk basımı Aliağalılarla buluştu. Kitaplar ilçe kütüphanelerine ve muhtarlıklara ücretsiz olarak dağıtıldı. Yaz döneminde yapılan dağıtım ile çocukların yaz tatilinde Aliağa'nın yerel tarihini öğrenmeleri ve okuma alışkanlığı kazanmaları hedeflendi. Eylül ayında Aliağa Kent Kitaplığı dizisinin 3. kitabı Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. cilt tarih ve arkeoloji meraklılarıyla buluştu.

Kültür Bakanlığının izinleriyle, Myrina ve Gryneion antik kentlerinde yüzey araştırmalarını sürdüren Adnan Menderes Üniversitesinin bilimsel olarak desteklediği kitap ilgi gördü. Bu çalışma ile Myrina'nın tarihi Türkiye'de ilk defa kapsamlı ve bilimsel bir dille hazırlandı. Ekim ayında ise ilk baskısı tükenen Aliağa'nın Antik Kentleri kitabının ikinci basımı da gerçekleştirildi. Bölge tarihine meraklı okuyucular tarafından yoğun ilgi gören Aliağa'nın Antik Kentleri kitabının genişletilmiş ikinci baskısı özellikle öğrencilerin bölge tarihiyle ilgili başvuru kitabı oldu.

Aliağa Kent Kitaplığının 4. yayını olan ve Aliağalılar tarafından merakla beklenen İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi adlı kitabın, kasım ayında okuyucuyla buluşacağı ifade edildi. 600 sayfalık kitabın, 8 bin 500 yıllık Aliağa ve bölge tarihine ışık tuttuğu da ifade edildi.

Aliağa dışında ikamet eden tarih severlerin ise kitapların dijital e-kitap formatlarına da kolaylıkla ulaşabileceği, vatandaşların Aliağa Belediyesinin resmi internet sitesi aliaga.bel.tr/yayinlarimiz sayfasından istedikleri kitapları rahatlıkla okuyup cihazlarına indirebileceği ve okuyabileceği belirtildi. Yine Aliağa Belediyesi, okurların 31 Ekime kadar üç kitabı belediyeden ücretsiz olarak temin edebileceğini de bildirdi.

Aliağa Belediyesinden üç kitap birden

Aliağa Belediyesinden üç kitap birden

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber