Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 21 Haziran 2021 - 23:43 Yorum: 0

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında yoğun mesai

Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde İzmir'in tek Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nde inşaat çalışmaları gece gündüz...

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında yoğun mesai

Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde İzmir'in tek Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nde inşaat çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Çalışmalar kapsamında hastanenin acil ünitesinin zemin çalışmaları kapsamında 500 ton demir işlenerek 3 bin metreküp beton dökülürken, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın "2019-2024 Aliağa Gelişim Vizyonu" çerçevesinde projelendirilerek Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde başlatılan hastane yatırımı tamamlandığında bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacak.

Hastane inşaatında çalışmalar hızla sürüyor

Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'ndeki inşaat çalışmaları Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrol ve koordinesinde yürütülüyor. Zeminin demir işleme ve yalıtım çalışmalarının ardından inşaat çalışmaları hızla devam ederken 8 bin 746 metrekare oturma alanına sahip hastanede C Blok olarak adlandırılan Acil Servis binasının zemin betonu döküldü. A ve B blok ile 2. kat yapı su izolasyonu ve demir işleme çalışmalarına ise devam ediliyor. Bu çalışmaların bitmesinin ardından A ve B blok için zemin betonu dökümüne başlanacak. Hastanenin yalıtım ve kalıp imalatları da eş zamanlı olarak sürerken acil ünitesi için 500 ton demir işlendi.

"En kısa sürede hizmete girmesi için çalışıyoruz"

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Engin Memiş, çalışmalar ile ilgili bilgi vererek hastanenin bir an önce hizmete alınması için gece gündüz çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Memiş "Çalışmalarımız kapsamında acil binasının olduğu C blokta yaklaşık 500 ton demir işledik. Dün akşam saat 17.00 itibariyle beton dökümüne başladık ve gece boyunca devam eden döküm çalışmamızda şu ana kadar 2 bin 500 m3 beton döktük. Hali hazırda beton dökümüne devam ediyoruz ve gün sonuna kadar toplam 3 bin metreküp beton dökerek acil binamızın zemin betonu işini bitireceğiz. Demir donatılarımız ve yalıtım çalışmalarımız da eş zamanlı olarak devam ediyor. A ve B blok beton dökümünü de yakın zamanda yapacağız. Hastane inşaatı çalışmalarımızı ara vermeden sürdürerek hastanemizin en kısa süre içinde halkımızın hizmetine girmesi için yoğun çaba harcıyoruz" dedi.

Hastane, ülke genelinde önemli bir merkez olacak

Sadece Aliağa'nın değil bölgenin sağlık alanında ihtiyaçlarına cevap verecek olan 201 yatak kapasiteli modern hastane, 52 bin 464 metrekare kapalı alana sahip olacak. Hastanede Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen standartlarda tam donanımlı acil servis ve destek ünitelerine kadar çeşitli birimler bulunuyor. Mikro cerrahi ve yanık ünitesi gibi birimleri de barındıracak olan hastane hizmete girdiğinde hastalıklara tanı konulması açısından da ülke genelinde önemli bir merkez olacak. Pandemi koşullarına rağmen inşa çalışmaları hızla devam eden hastanenin 2022 yılı içerisinde hizmete girmesi hedefleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber