Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 30 Temmuz 2016 - 15:13 Yorum: 0

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde yangın

İzmir'de 40 firmanın üretim yaptığı, 3 bin kişinin istihdam edildiği Aliağa Organize Sanayi Bölgesindeki otluk ve makilik alanda yangın çıktı.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde yangın

İzmir'de 40 firmanın üretim yaptığı, 3 bin kişinin istihdam edildiği Aliağa Organize Sanayi Bölgesindeki otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, havadan ve karadan müdahale sonucu söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) içerisindeki Çakmaklı tepesi altında bulunan otluk ve makilik alanda öğlen saatlerinde yangın çıktı. İddiaya göre, 5 bin numaralı su deposunun arkasında bulunan kuru otların bilinmeyen bir sebeple tutuşmasıyla başlayan yangın, kısa sürede rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya başladı. Organize sanayisi üzerinde yoğun duman oluştu. Çevredeki vatandaşların itfaiyeye haber vermesiyle birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 itfaiye ekibi ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 1 helikopter, 3 arazöz, 30 yer ekibi, ALOSBİ itfaiye ve iş makinelerinin müdahalesiyle, korku dolu anlar yaşatan yangın büyümeden söndürüldü. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda söndürülen yangında, can ve mal kaybı yaşanmazken, 30 hektarlık makilik ve otluk alan kül oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber