Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 12:48 Yorum: 0

Aliağa’da çelik kaynakçılar mesleki yeterlilik sınavında

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik...

Aliağa’da çelik kaynakçılar mesleki yeterlilik sınavında

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından mesleki yeterlilik sınavı yapıldı.

Mesleki yeterlilik belgesi almak için sınavlara katılan 13 çelik kaynakçısı, ilk olarak yazılı sınava girdi. Yazılı sınavın ardından 15'er dakikalık mesleki deneyimlerinin sözlü olarak tespit edilmesine yönelik mülakatlar yapıldı. Sınavın son aşamasında ise, adaylar uygulamalı olarak sınava tabi tutuldu. Sınav sonunda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak, belge aldıkları mesleklerde faaliyetlerine devam edebilecek.

Tehlikeli ve çok tehlikeli kategoride yer alan 40 meslekte çalışan kişiler için mesleki yeterlilik belgesi alma süresinin 31 Aralık 2016'da sona erdiğini hatırlatan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Oda olarak TOBB öncülüğünde kurulan MEYBEM ile işbirliği içerisinde mesleki yeterlilik belgelendirme çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, tanınan sürenin bitiminden itibaren bu 40 meslek dalında çalışan kişilerin belgesiz çalışmalarının söz konusu olamayacağı uyarısında bulundu. Oda olarak üyelerden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Saka, ilgili kontenjanlar oluştukça belgelendirme sınavlarına devam edileceği bilgisini verdi.

Başkan Saka son olarak, "Firmalarımızın bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, 40 meslekte çalışan personelinin yılsonuna kadar mesleki yeterlilik belgelerini almaları konusunda Oda olarak gerekli uyarı ve hatırlatmayı bir kez daha yapmak istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Aliağa’da çelik kaynakçılar mesleki yeterlilik sınavında

Aliağa’da çelik kaynakçılar mesleki yeterlilik sınavında

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber