Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mayıs 2016 - 10:58 Yorum: 0

Alıcı: "Engelli Kaldırımı Taş Malzemeden Yapılsın"

6 Nokta Körler Derneği Adana Şube Başkanı Osman Alıcı, belediyelerin görme engelliler için kaldırımlarda oluşturduğu hissedilebilir yüzeyin daha sağlam...

Alıcı: 'Engelli Kaldırımı Taş Malzemeden Yapılsın'

6 Nokta Körler Derneği Adana Şube Başkanı Osman Alıcı, belediyelerin görme engelliler için kaldırımlarda oluşturduğu hissedilebilir yüzeyin daha sağlam ve kalıcı olması için plastik yerine taş malzemeden yapılması gerektiğini söyledi.

Başkan Alıcı, kentlerde engellilere yönelik erişebilirlik düzenlemelerinin kanuni olarak 2018 yılına kadar tamamlanması gerektiğini belirterek, engellilerin kentlerde yaşadıkları sorunlara ilişkin açıklamalar yaptı.

Kaldırımlarda görme engelliler için belediyeler tarafından oluşturulan hissedilebilir yüzeyin bazı bölgelerde plastik malzemelerden yapıldığını hatırlatan Alıcı, bu malzemenin hava koşullarına dayanıksızlığı nedeniyle yanlış bir tercih olduğunu kaydetti. Sarı renkli plastik şeridin aşırı güneşe maruz kalması halinde kavrulması nedeniyle form değiştirdiğini ve kaldırımdan koptuğunu belirten Alıcı, büyük birçok kentin artık bu malzemeden vazgeçerek taşa yöneldiğini kaydetti. Alıcı, engellilerin üzerinden rant oluştuğu için işinde profesyonel şirket kadar işi bilmeyenlerin de bu hizmeti verdiğini ileri sürdü.

"VATANDAŞ, SESLİ SİNYALİZASYONDAN RAHATSIZ"

Kentteki trafik sinyalizasyonunda engellilere yönelik düzenlemeleri de değerlendiren Osman Alıcı, kentte görme engelliler için sesli trafik sinyalizasyonu olmadığını; bunun sebebinin de vatandaşların sesten şikayetçi olduğuna işaret etti. Uygulamanın ilk etapta Mavi Bulvar'da denendiğini ancak çevredeki vatandaşların "Evimizde uyuyamıyoruz" şikayeti nedeniyle sistemin kaldırıldığını öne süren Osman Alıcı, "Vatandaşlarımız bunun ne işe yaradığını bilmiyor" ifadesini kullandı.

6 Nokta Körler Derneği Adana Şube Başkanı Osman Alıcı, engelliler için oluşturulan rampa, hissedilebilir yüzey gibi alanların vatandaşlar tarafından işgal edilmemesi gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

Alıcı: "Engelli Kaldırımı Taş Malzemeden Yapılsın"

Alıcı: "Engelli Kaldırımı Taş Malzemeden Yapılsın"

Alıcı: "Engelli Kaldırımı Taş Malzemeden Yapılsın"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber