Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Nisan 2015 - 10:15 Yorum: 0

Alışverişe 'geri al' tuşu geliyor

1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek düzenleme ile internetten yapılan alışverişlerde kredi kartı bilgilerinin korunması için güvenlik sertifikası şartı getirildi. Alışveriş sitelerine müşterinin hatalı verdiği sipariş için 'geri al' ve 'değiştir' seçeneği konula

Alışverişe 'geri al' tuşu geliyor

Deniz ÇİÇEK

Elektronik ticaret hacmi 15 milyar TL'yi aşarken,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, alışveriş sitelerine yönelik düzenleme yaptı. 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek Elektronik Ticaret Kanunu çerçevesinde Elektronik Ticarette Sözleşme ve Siparişler Hakkında Yönetmelik Taslağı'yla internetten yapılan alışverişlerde kredi kartı bilgilerinin korunması için güvenlik sertifikası ve müşterinin hatalı verdiği sipariş için 'geri al' ve 'değiştir' seçeneği şartı getirdi. Taslağa göre site adlarının ticaret siciline kaydedilmesi zorunluğu bulunacak. Sipariş öncesinde vatandaş, vergi ve teslimat masrafları dahil ödeyeceği bedeli görecek. Müşteriye sipariş özetini görme imkanı da sunulacak. Sitede elektronik satış sözleşmesi de düzenlenecek ve sözleşme alıcıya gönderilecek.

KAYITLAR 6 AY SAKLANACAK

Alışveriş siteleri kişilerin kredi kartı ve kişisel bilgilerinin gizliliği ile hukuka aykırı olarak bunlara erişilmesini önlemekten sorumlu olacak. Site hakkında şikayet olması ihtimaline karşı elektronik kayıtlar 6 ay saklanacak ve istenirse bakanlığa sunulacak. Şikayetler, imzalı olarak yazılı ya da elektronik ortamda il müdürlüklerine yapılacak. Bakanlık gerekli görürse, yerinde denetim yapacak. Siteler, şikayete ilişkin bilgileri 15 gün içinde iletecek.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber