Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Haziran 2015 - 16:25 Yorum: 0

Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin

MALATYA GÜNCEL - Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çimen mesajında, 1 Haziran 2014 Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece, mübarek üç ayların sonuncusu, her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife adım adım yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilini idrak edeceğiz.

Bu mübarek gece, dünyanın koşuşturması içerisinde bizlere özümüze dönme ve kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği inşa etme imkânı sağlar.

Berat Gecesinin önemini anlatan Peygamber Efendimiz (sav.) “Şaban ayının on beşinci gecesi  (yani Berat Gecesi)  olunca onu ibadetle geçirin, o gecenin gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Allah-ü Teâlâ o gecenin akşamından itibaren dünya semasına rahmetle tecelli ederek şöyle buyurur:“Yok mu benden af dileyen, onu affedeyim; yok mu rızık isteyen, onu rızıklandırayım; yok mu musibete uğrayan, ona afiyet vereyim; yok mu şunu isteyen, yok mu bunu isteyen diye tanyeri ağarıncaya kadar hitap eder.” (İbn Mace, İkametü’s Salâvat, 191) buyurmaktadır.

Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu gecede, “Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır. Çok merhametedendir.” (Zümer, 39/53) buyuran Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua ve niyazda bulunalım.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Aziz Milletimiz ve Malatyalı Hemşehrilerimizin Berat Kandilini tebrik ediyor, Yüce Rabbimizin; milletimiz ve ülkemizin huzur, barış ve kardeşliğine, birlik ve bütünlüğüne zarar veren her türlü fitne ve fesadı bertaraf ederek, gönül birliğimizi tesis etmesini, günah yüklerimizden kurtulmuş olarak Ramazan-ı Şerif’e girmeyi nasip etmesini niyaz ederim.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber