Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 26 Ağustos 2016 - 14:03 Yorum: 0

Alman acenteleri Kuşadası’nda yapılacak genel kurulu iptal etti

Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin (DRV) 27-29 Ekim tarihleri arasında Kuşadası'nda yapmayı planladığı kongrenin düşük katılım ve çoğunluk sağlanamayacağı...

Alman acenteleri Kuşadası’nda yapılacak genel kurulu iptal etti

Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin (DRV) 27-29 Ekim tarihleri arasında Kuşadası'nda yapmayı planladığı kongrenin düşük katılım ve çoğunluk sağlanamayacağı riski nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Bilindiği gibi, dünya turizminde önemli bir yer tutan Alman Seyahat Acenteleri, 2 yılda bir yapılan genel kurullarını 27-29 Ekim 2016 tarihinde Kuşadası Efes kongre merkezinde yapma kararı almıştı. Yaklaşık 800'e yakın Alman seyahat acentesinin katılması beklenen genel kurul için de TÜRSAB ve kongre merkezini işleten KOMER şirketi tarafından tüm hazırlıklar tamamlanmıştı. Alman acentelerinin uzun süredir gündeminde olan ve tartışmalara sahne olan genel kurulun Kuşadası'nda yapılıp yapılmamasına ilişkin bugün önemli bir gelişme yaşandı.

Alman acenteler Kuşadası'nda yapacağı genel kurulu iptal etti. Kongrenin iptaline gerekçe olarak ise "katılımın düşük olması" gösterildi. Alman acenteciler, söz konusu kongreyi bu yıl başkent Berlin'de düzenleyecek. Kongrenin ardından DRV'nin ilk yönetim kurulu toplantısı ise Türkiye'de yapılacak. DRV ile TÜRSAB arasında yapılan görüşmelerde, birliğin 2018 kongresinin Türkiye'de yapılmasına karar verildiği kaydedildi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, 27-29 Ekim 2016 tarihleri arasında Kuşadası'nda yapılacak Alman Seyahat Birliği (DRV) Genel Kurulu'nun 2018 yılına ertelendiğini belirterek, "Kendi seçimlerini Almanya'da yapacaklar" dedi.

TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner ise DRV'nin 27 Ekim'de Almanya'da toplanarak seçim yapacağını bildirerek şunları aktardı: "Başkanlık seçimini Almanya'da yapacaklar. Sonrasındaki toplantı için ise TÜRSAB'la görüşerek yeni bir tarih belirleyecekler"

Turizmciler uyarmıştı

Bu arada, turizmci Recep Yavuz, önceki gün yaptığı açıklamada kongrenin iptal olma ihtimali bulunduğuna değinerek, DRV'nin Kuşadası'nda yapılacak toplantısının önemini anlatmış, bu organizasyonun Türkiye için milyarlara bedel bir tanıtım fırsatı olacağına vurgu yapmıştı. Yavuz, yetkilileri uyararak, "Bu yılın en önemli turizm olayı olan, DRV Kongresini lütfen önemseyin ve katılımın artması için gerekeni yapın. Bu kritik gözüken 2017 sezonuna yapılmış en önemli destek olacaktır. Yoksa korkarım onlar da "yetersiz katılım" gerekçesiyle iptal edecekler" demişti.

Fitili ünlü Alman turizmci ateşledi

Kuşadası'nda düzenleneceği açıklanan ancak Türkiye'de yaşanan son gelişmeler üzerine iptali tartışılan ve bugün de kesin olarak iptal edilen Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin (DRV) kongresi ile ilgili tartışmaları Almanya'nın en prestijli turizm vakfı Willy Scharnow'un başkanı Walter Krombach'un ateşlediği öne sürüldü. Almanya'nın en prestijli turizm vakfı Willy Scharnow'un başkanı Walter Krombach'un tutuklanmaktan korktuğu için söz konusu kongreye katılmayacağını açıklamış ve kamuoyundan büyük tepki almıştı. Krombach, sosyal medya hesaplarında uzun süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiğini ve bu nedenle tutuklanma listesinde isminin bulunabileceğini iddia etmişti. Alman turizmcinin bu gerçek dışı açıklamalarına turizmciler büyük tepki göstermiş ve söz konusu turizmciyi Türkiye'yi gerçek dışı iddialarla karalamakla suçlamıştı. Bu gerçek dışı iddialar ve tartışmaların ardından Önceki yıl Lizbon'da yapılan DRV'nin kongresine 800 acente katılırken, Kuşadası'nda yapılması planlanan kongreye ise katılımın 300 civarında kalmasına neden oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber