Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Aralık 2014 - 17:23 Yorum: 0

Alman çiftin ölü bulunmasıyla ilgili dava

Alanya'da el ve ayakları koli bandıyla bağlı ve boğulmuş halde cesetleri bulunan Alman çiftin öldürülmesiyle ilgili 2 sanığın yargılanmasına başlandı

Alman çiftin ölü bulunmasıyla ilgili dava

ANTALYA (AA) - Alanya'da, Alman çiftin evlerinde boğularak öldürülmesiyle ilgili 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Alman Peter ve Kerstin Horvart çiftinin evlerinde ölü bulunmasına ilişkin Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Tasarlayarak adam öldürmek, konutta silahla yağma, başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama" suçlarından tutuklu yargılanan sanıklar Tarkan Cengiz (37) ve Murat Çetin (32) ile baro tarafından atanan avukatları katıldı.

Sanık Çetin, mahkemedeki savunmasında, cinayeti kendisinin işlemediğini iddia etti. Kendisinin Peter Horvart'ın başında beklediğini, Tarkan Cengiz'in de Kerstin Horvart'ın bulunduğu diğer odada olduğunu savunan Çetin, Cengiz'in bulunduğu odadan sesler duyduğunu anlattı.

Kulağının birinin yüzde 90 duymadığını ifade eden Çetin, "Bu nedenle sesi net duymadım. Odaya gittiğimde Tarkan Cengiz'in, Kerstin Horvart'ı bazanın altına koymaya çalıştığını gördüm. Ona yardım ettim. Odada kan yoktu. Kerstin Horvart'ın başında herhangi bir yara da görmedim" dedi. 

Evden aldıkları kredi kartlarını daha sonra kullandıklarını belirten Çetin, "Cüzdanın içerisinde 3-4 kart vardı. 2 ayrı karttan para çektim. Paralar Cengiz'de, kartlar bende kalmıştı. Her iki kartı birçok kez para çekmek için kullandım. Parayı, birlikte çektikten sonra Cengiz'e verdim" diye konuştu.

Sanık Cengiz ise para sıkıntısı çektiğini, Murat  Çetin'in de kendisine bu sıkıntını çözeceğini söyleyerek Alman çiftin bulunduğu yere götürdüğünü söyledi.

Cinayeti Çetin'in işlediğini ve suçu kendisinin üzerine atmaya çalıştığını iddia eden Cengiz, şöyle konuştu: 

"Olay günü Alman çiftin evine girmedim, birinci katta Murat'ı bekledim. Murat bir süre sonra elinde çantayla geldi ve elindeki kıyafetleri giymemi söyledi. Ben hırsızlık yaptığını düşündüm ve kıyafetleri giyerek olay yerinden uzaklaştık. Akşam saatlerinde Alman çifte ait kartlardan para çekmeye gittik. Murat'tan 900 avro aldım, karşılığında bin avroluk senet imzaladık. Daha sonra uzun süre kirasını ödeyemediğim için evimdeki eşyaları apar topar toplayarak Tekirdağ'a gittim. Benim suçla bir alakam yok. Murat Çetin beni işin içine sokmaya çalışıyor. Murat’ın çifti öldürdüğünden bile haberim yoktu. Çifti ne niyetle öldürmüş olduğunu da anlamış değilim."

Olayın ardından Alanya'dan ayrıldığını çünkü 5 aylık kira borcu bulunduğunu savunan Cengiz, "Ölenlerin kredi kartlarını ben kullanmadım. Murat ile bir kez bankamatiğe para çekmeye gittim. Suçlarla ilgim yok. Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanıkların savunmasının ardından mahkeme heyeti, iddianameyi okundu. İddianamede, sanıkların her biri hakkında ikişer kez müebbet hapis cezası talep ediliyor. Heyet, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 22 Aralık'a erteledi.

Horvart çifti, 21 Ağustos'ta ilçenin Mahmutlar Mahallesi'ndeki evlerinde ayrı odalardaki bazaların altında el ve ayakları koli bandıyla bağlanmış ve boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Yapılan soruşturma sonunda 29 Ağustos'ta Tarkan Cengiz Zonguldak'ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde bulunduğu sırada, Murat Çetin de polis ekiplerince yakalanmıştı. Sanıklar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber