Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Alman heyetten Başkan Kaya'ya ziyaret

VAN (AA) - Merkezi Almanya'da bulunan "Nükleer Savaşa karşı Uluslararası Fizikçiler ve Doktorlar" oluşumundan 10 kişilik heyet, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret...

Alman heyetten Başkan Kaya'ya ziyaret

VAN (AA) - Merkezi Almanya'da bulunan "Nükleer Savaşa karşı Uluslararası Fizikçiler ve Doktorlar" oluşumundan 10 kişilik heyet, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret etti. 

Dünya genelinde nükleer ve kimyasal silahlara karşı çeşitli gezintiler yapan oluşum üyelerini makamında kabul eden Kaya, kentte yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Nükleer ve kimyasal silahlara karşı dünyanın çeşitli bölgelerinde inceleme yaptıklarını Türkiye'de de bölgeyi kapsayan geziler düzenlediklerini belirten heyet üyeleri, 2011 yılında meydana gelen depremden sonra kentte yaşanan sorunları ve deprem sonrası yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Van'a geldiklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya ise kentin depremin izlerini yavaş yavaş sildiğini, bunun için her kurumun kendi çapında çalışmalar yaptığını belirterek, deprem sonrası göç eden halkın yüzde 90'ının kentte geri dönüş yaptığını ifade etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber