Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Temmuz 2014 - 14:28 Yorum: 0

Alman Komutan Fröhlich'den Vali Öz'e veda ziyareti

ISAF bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Almanya'ya sevkiyatı için Trabzon'da kurulan Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Albay Uwe Richard Fröhlich, Trabzon'daki görevini tamamlaması sebebiyle Vali Öz'e veda ziyaretinde bulundu

Alman Komutan Fröhlich'den Vali Öz'e veda ziyareti

TRABZON (AA) - Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Almanya'ya sevkıyatı için Trabzon'da kurulan Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Albay Uwe Richard Fröhlich, Trabzon'daki görevini tamamlaması dolayısıyla Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'e veda ziyaretinde bulundu.

Vali Öz, görev süresi sona eren Albay Uwe Richard Fröhlich ile görevi devralacak Deniz Yarbay Michael Ehlers'i makamında kabul etti.

Öz, ziyarette, dünya barışının sağlanmasında NATO, AB, BM, AGİT gibi kuruluşların önemli rolleri ve görevleri olduğunu belirterek, "Bu süreçte maalesef bu kurumlar zaman zaman dünya barışının sağlanmasında yeteri kadar etkin rol oynayamıyor. Bazı alanlarda pasif kalınmaktadır. Türkiye bulunduğu coğrafi konum itibariyle yaşanan huzursuzluklardan en fazla etkilenen ülkelerden birisidir. Suriye, Irak, Filistin gibi bölgelerde yaşanan dramların son bulması için uluslararası kurumlar daha etkin rol almalıdır" dedi.

Fröhlich ise görevimiz sırasında Trabzon halkının ve valiliğin önemli desteklerini gördüğünü ifade ederek, "Bu destekler sayesinde görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığımızı söyleyebilirim. Trabzon halkının sıcaklığı kendimizi burada evimizdeymiş gibi hissetmemizi sağladı. Güzel anılarla Trabzon'dan ayrılacağım" diye konuştu.

Dünya barışının sağlanması konusunda Vali Öz'ün görüşlerine aynen katıldığını vurgulayan Fröhlich, ancak barışın sağlanmasının her zaman mümkün olmamakla birlikte Türkiye ve Almanya'nın bu konuda büyük çaba gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Albay Fröhlich'e ziyaretin anısına telkari işlemeli hediye takdim etti.

       

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber