Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Temmuz 2014 - 14:28 Yorum: 0

Alman öğrenciler Vali Güvençer'i ziyaret etti

Muğla Valisi Güvençer, Ula Belediyesi ile Kuzey Reine Westfalya Eyaleti, Wesseling Belediyesi Gençlik Dairesi tarafından yürütülen proje kapsamında kente gelen öğrencileri makamında konuk etti

Alman öğrenciler Vali Güvençer'i ziyaret etti

MUĞLA (AA) - Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Almanya'nın Wesseling şehrinden Muğla'ya gelen öğrenciler, Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güvençer, insanlar için en büyük tehlikenin zihinlerde yaratılan ön yargılar olduğunu söyledi. Güvençer, karşı tarafı iyi anlayabilecek bilgilere sahip olmadan varılacak hükümlerin kişiyi yanıltacağını vurguladı.

Jugendring Wesseling e.V. Gençlik Dairesi Kurum Müdürü Daniel Viehöfer ise Türkiye ve Muğla'ya ilk kez geldiğini söyledi. Kentten son derece olumlu düşüncelerle ayrılacağını belirten Viehöfer, şöyle konuştu:

"Sizin karşılamanız da gayet samimiydi. Her yerde kendimizi iyi hissettik. İnsanlarınız çok güler yüzlüydü. Projenin 9 yıldır devam etmesini büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Gençlik Dairesi adına bu projenin daha iyi koşullarda devam etmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Güzel bir hafta geçirme şansına sahip olduğumuz için çok çok teşekkürler."

Wesseling Belediyesi temsilcisi ve proje sorumlusu Vahide Özer ise projenin ön yargıları yıkmayı amaçladığını anlattı. Projenin 9 yıldır sürdürüldüğünü belirten Özer, Wesseling Belediyesi olarak eyaletten doğrudan bütçe alamadıklarını, gençlik çalışması yapan başka bir kurumun aracı olması gerektiğini ifade etti.

Bu konuda Jugendring Wesseling e.V. Kurum Müdürü Daniel Viehöfer'in kendilerine destek olduğunun altını çizen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projemizde ön yargıları yıkmak, eğer yanlış düşünceler varsa onları gidermek için o ülkeyi yerinde tanıtmayı amaçlıyoruz. Özellikle gençleri projemize dahil ediyoruz. Çünkü gençlerde değişim daha kolay. Gençleri buraya getirerek yerinde, yöresinde insanları tanıtmak çok yararlı oluyor. Her defasında hedefine ulaşan bir proje. Bu yıl 15-18 yaş arasında 18 öğrencimizin yer aldığı toplam 22 kişilik bir heyet Akyakaya’ya geldi."

Wesseling Belediye Başkanı Erwin Eser'in niyet mektubunun okunmasının ardından Vali Güvençer, Daniel Viehöfer ve konuk öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Viehöfer ise Vali Güvençer'e yörelerine özgü hediyeler sundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber