Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 14 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

Alman Tarım Bakanı Schmidt, Antalya’yı ziyaret edecek

Alman Tarım Bakanı Christian Schmidt, 16-17 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya'yı ziyaret edecek.

Alman Tarım Bakanı Schmidt, Antalya’yı ziyaret edecek

Alman Tarım Bakanı Christian Schmidt, 16-17 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya'yı ziyaret edecek.

Alman Tarım Bakanı Schmidt, 16-17 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya'yı ziyaret edecek. 16 Ekim'de Türk mevkidaşı Faruk Çelik ile bir araya gelecek olan Schmidt, EXPO 2016 Antalya'yı da ziyaret edecek. Schmidt, Türkiye ziyareti öncesinde Berlin'de yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İki ülke tarım politikaları, tarım ekonomisi ve tarım ticareti alanlarında yakın bir işbirliği içindedirler. Antalya'daki EXPO fuarını ziyaretim ve mevkidaşımla görüşme bu işbirliğine daha da güç katacaktır."

Almanya'nın 2016 Aralık ayında başlayacak olan G20 dönem başkanlığı konusunda ise Schmidt, "Federal Hükümet, 2015 yılında Türkiye gibi, G20 Tarım Bakanları Toplantısı düzenleyerek küresel gıda güvenliği, tarım ve su kullanımı gibi dünya toplumu için önem taşıyan konuları ele alacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Alman Tarım Bakanı Schmidt, Antalya ziyareti vesilesiyle EXPO kapsamında düzenlenecek Almanya Milli Günü'ne de katılacak. Almanya, EXPO sergisinde ise büyük bir bahçeyle yer alıyor. Bahçenin sloganı, "Bitkiler Gelecektir - büyüyen hammaddelerin inovasyon potansiyeli" olarak belirlendi. Burada büyüyen hammaddelerin veya bunlardan üretilen ürünlerin günlük yaşamın dört farklı alanında günümüzdeki mevcut kullanım imkânları tanıtılıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber