Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 19:08 Yorum: 0

Almanya Bavyera Eyaleti Meclis Başkanı Stamm, Şahin'i ziyaret etti

GAZİANTEP (AA) - Almanya Bavyera Eyaleti Meclis Başkanı Barbara Stamm, Bavyera Eyalet Hükümeti Entegrasyon Sorumlusu Martin Neumeyer ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı...

Almanya Bavyera Eyaleti Meclis Başkanı Stamm, Şahin'i ziyaret etti

GAZİANTEP (AA) - Almanya Bavyera Eyaleti Meclis Başkanı Barbara Stamm, Bavyera Eyalet Hükümeti Entegrasyon Sorumlusu Martin Neumeyer ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, ziyarette Şahin, Stamm'a ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'in çevre illerde de yoğun göç aldığını anlatan Şahin, şu anda kentte yaklaşık 300 bin Suriye'linin yaşadığını dile getirdi.

Özellikle Suriye'li çocukların eğitime kazandırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, belediye olarak eğitim noktasında gerekli desteği verdiklerini ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti.

Bavyera Eyaleti Meclis Başkanı Stamm da Türkiye ve Gaziantep'in Suriye'li göçmenler konusunda elinden gelenin en iyisini yaptığını vurguladı.

Stamm, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kamuoyunun Suriyeli mülteciler konusuna daha duyarlı olması için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Şahin, Stamm'a kente özgü hediyeler verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber