Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 02 Eylül 2014 - 18:15 Yorum: 0

Almanya'dan İsrail işgaline tepki

Almanya, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşa etmek üzere Batı Şeria'da Filistin köylerine ait geniş bir araziye el koymasına tepki gösterdi.

Almanya'dan İsrail işgaline tepki

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu karar geçerli olursa, kusur sürede kusur bir mesaj verilmiş olacaktır. Almanya hükümeti, İsrail ordu yetkililerinin bu kararı gözden geçirmelerini beklemektedir” ifadelerini kullandı.

Batı Şeria’da Beytüllahim yakınlarında 400 hektarlık bölgeye yeni yerleşim yerlerine olanak sağlamak amacıyla el konulmasını Almanya’nın üzüntüyle karşıladığını vurgulayan Steinmeier, şunları kaydetti:

 “İsrail’in yerleşim noktayı politikaları konusu için Almanya hükümetinin konumu aşırı iyi bilinmektedir. İşgal altındaki topraklarda yeni yerleşimler inşa etmek uluslararası hukuka aykırıdır. Yeni yerleşimler inşa etmek, sulh sürecine ve iki devletli çözüme hizmet etmemektedir.” 

Bu benzeri adımların tekrardan sulh sürecine dönülmesini zorlaştırdığını vurgulayan Steinmeier, taraflara çözüm yönünde, yapıcı idare takınmaları çağrısında bulundu.

Frank-Walter Steinmeier, “Şu anda her iki tarafın da itimat oluşturmaya dönük şekilde ellerinden gelen her şeyi yapmaları, tek yanlı ve kışkırtıcı hareketlerden kaçınmaları gerekir. Müzakereler yoluyla ulaşılacak iki devletli çözük kalıcı bir sulh arzusu için tek alternatif olmaya devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber