Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mayıs 2016 - 17:19 Yorum: 0

Almanya/rödermark Belediye Başkanı, Vali Kamçı’yı Ziyaret Etti

Kardeş belediye ilişkileri kurmak üzere Malatya’ya gelen Almanya’nın Rödermark Belediye Başkanı Rola..

Almanya/rödermark Belediye Başkanı, Vali Kamçı’yı Ziyaret Etti

MALATYA (İHA) Kardeş belediye ilişkileri kurmak üzere Malatya’ya gelen Almanya’nın Rödermark Belediye Başkanı Roland Kern ve delegasyonu, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.
Avrupa Hekimhan Dernek Başkanı Fehmi Erdem ve Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları’nın daveti ile kardeş belediye ilişkileri kurmak üzere Malatya’ya gelen Almanya’nın Rödermark Belediye Başkanı Roland Kern, beraberinde Rödermark SPD Grup Başkanı Samuel Dıekmann, Yeşiller Partisi Grup Temsilcisi Gerhard Schröder, Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Hatice Çavuş, Yabancılar Meclisi Başkanı Zahide Demiral, Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Dıeter Huellmandel, Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Thomas Mörsdorf ile Avrupa Kozdereliler Dernek Temsilcisi Hasan Çakmak, Vali Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti. Kamçı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ve Almanya arasındaki dostluk ilişkilerinin uzun yıllardan bu yana sürdüğünü, Almanya’nın Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye’nin yanında yer aldığını ve her türlü desteği sağladığını belirtti. Kamçı, “Almanya ile olan ilişkilerimiz iyi bir şekilde devam etmekte ve bundan sonra da devam edecek, Suriyeli göçmenler konusunda AB ile olan ilişkilerimizde Almanya başta yer alıyor, bu konuda muhatabımız Almanya olmasa bile öyle görünmektedir. Avrupa’da ilk federasyon kuran dernekler ilimizin dernekleri, bu sebepten Almanya hem ilimiz hem ülkemiz için önemli bir ülke, böyle bir ülkenin belediye başkanını ilimizde görmekten mutlu olduk” şeklinde konuştu.
Rödermark Belediye Başkanı Roland Kern, Rödermark ve burada yaşayan Türk vatandaşları ile belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Yabancılar Meclisi Başkanı Zahide Demiral, Suriyeli göçmenlerin barındırıldığı en iyi kampın Malatya’da bulunduğunu ifade etti.
Hekimhan Belediye Başkanı Millioğulları ise yıllardır kardeş belediye protokolü imzalamak için çalışmalar yürüttüklerini ve uzun yıllardan beri süregelen ilişkilerini kardeş belediye protokolü imzalayarak daha da geliştireceklerini belirtti. Delegasyon ile birlikte Yamadağı Kayak Tesisi’ni ziyaret edeceklerini ve buranın turizm açısından kapasitesini değerlendirerek Almanya’dan gelecek turistler için çalışma yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Avrupa Hekimhan Dernek Başkanı Erdem, Kasım 2016 ayı içerisinde Rödermark’da derneklerince yapılacak olan etkinliğe Vali Kamçı’yı davet etti. Konuşmaların sonunda Rödermark Belediye Başkanı Kern ve beraberindekilere, Vali Kamçı kayısı hediye etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber