Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 27 Haziran 2016 - 16:53 Yorum: 0

Alparslan Çelik’e Tahliye

Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayı ilgili gündeme gelen Alparslan Çelik hakkında mahkeme tahliye kararı verdi.

Alparslan Çelik’e Tahliye

Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayı ilgili gündeme gelen Alparslan Çelik hakkında mahkeme tahliye kararı verdi. Çelik, İzmir'in Karabağlar ilçesinde, beraberindeki 13 kişi ile yanında silahlarla polis ekiplerince yakalanmıştı. Rus uçağının pilotunun öldürülmesi ile ilgili hakkında verilen takipsizlik kararı kaldırılıp yeniden soruşturma başlatılmıştı. Çelik'in, "6136 Sayılı Kanuna muhalefet" ve "harp silahı bulundurma" suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Aralarında Çelik'in bulunduğu 7 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi. Ayrıca, avukatların talebi ile milli güvenlik açısından duruşmada verilecek ifadelerin basında yer almaması kararı çıktı. İdari cezası bulunan Alparslan Çelik'in bu cezasını denetimli serbestlik uygulaması ile çekeceği ve 2 gün sonra tahliye edileceği avukatları tarafından açıklandı.

ARAÇLARINDA BİR KALAŞNİKOF SİLAH ÇIKTI

Geçtiğimiz 31 Mart akşamı, Karabağlar ilçesi Hatay semtinde bir restorana yemeğe giden Alparslan Çelik ve beraberindeki 13 kişi, iş yeri çalışanlarının "silaharı var" ihbarı üzerine polis ekipleri müdahale etmişti. Şüphelilerin GBT (Genel Bilgi Tarama) sorgusunu yaparken, geldikleri araçta ve evlerinde yapılan aramada 1 Kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirilmişti. Alparslan Çelik ile birlikte 13 kişinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi. Alparslan Çelik'in, "sahte para" suçundan hakkında kesinleşmiş 2.5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu; zanlının ayrıca "hükümlünün kaçmasına yardım" ve "dolandırıcılık" suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı belirlendi. Emniyetteki işlemeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevkedilen 14 kişiden aralarında Alparslan Çelik'in de bulunduğu 7 kişi tutuklanırken 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

ALPARSLAN ÇELİK 2 GÜN SONRA TAHLİYE EDİLECEK

Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayından dolayı hakkında verilen takipsizlik kararı kaldırılıp yeniden soruşturma başlatılan Alparslan Çelik'in de aralarında ulunduğu 7'si tutuklu 14 şüphelinin, "6136 Sayılı Kanuna muhalefet" ve "harp silahı bulundurma" suçundan yarılandığı davanın il duruşması, bugün İzmir 27.Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Sanık avukatların talebi ile milli güvenlik açısından duruşmada verilecek ifadelerin basında yer almaması kararı çıktı. Mahkeme heyeti, 7 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı verilen 6 sanık bugün tahliye edilecekken, idari cezası bulunan Alparslan Çelik'in bu cezasını denetimli serbestlik uygulaması ile çekeceği ve 2 gün sonra tahliye edileceği avukatları tarafından açıklandı.

MAHKEMELER TÜRK MİLLETİNİN VİCDANI ADINA KARAR VERİRLER

Alparaslan Çelik ve bir kısım sanık avukatlarından Sıddık Caner Erşen "Duruşma ile ilgili bir yayın yasağı var. Ama kısa olarak değerlendirmek gerekirse, Mart'ın sonunda aynı gördüğünüz yerde biz demiştik ki, "Bizim müvekkillerimiz, söz konusu davalarla ilgili suçsuzdur, hiçbir delil yoktur ve tutuklanmalarını kabul etmiyoruz." Bugünde yine aynı şeyi, tabi dosyanın kapsamını daha etkili görebildikten sonra ifade ettik. Ve mahkeme 3 ay donra tahliyelere karar verdi. tüm sanıklar tahliye oldu. İçeriğine şu aşamada girmeyeceğiz. Ama genel olarak beklediğimiz bir karardı. Bizim için sürpriz olmadı. Komutanın da ayrıyetten tahliyesi tüm Türk ulusuna, tük Türk yurttaşlarına ve soydaşlarımıza armağan olsun. Mahkemeler siyasi demeçler üzerinden çok fazla karar vermezler ama Türk milletinin vicdanı adına karar verirler. Mahkemeler hukuki denetimleri, Türk milletinin vicdanından bağımsız olarak yapmazlar. Bu doğrultuda karar verilmiştir" dedi

MAHKEME ESASE PEK GİRMEDİ

Alparslan Çelik ve bir kısım sanıkların avukatı Taşkın Kangal ise, "Yaklaşık 95 gündür tutuklu bulunan müvekkillerimiz bugün tahliye edilmiştir. Sayın mahkeme toplanan delil durumuna göre artık tutuklu sanıkların tutuklu kalmayacağına dair bir kararı vermiştir. Bütün Türk milletine hayırlı olsun. Olayın başından beri bu tutuklama olayının başka bir amaçla yapıldığı düşüncesindeyik. Bugün sayın 27. Asliye Ceza Mahkemesi bu doğrultuda, bizim düşüncelerimize paralel doğrultuda karar vermiştir ve serbest bırakmıştır. Duruşma kasım olayına ertelenmiştir. Bugünkü tutuklama sadece tutuklulukla ilgili bir duruşmadır. Çünkü kısa bir gün verilmiştir. Biz duruşma günü aldığımızda da sadece tutuklama ile ilgili olduğunu tahmin etmiştik. Bugünkü duruşma tutuklu sanıkların tahliye edilip edilmeyeceği doğrultusunda yapılan bir duruşmadır, esase pek fazla girilmemiştir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber