Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Ekim 2016 - 17:13 Yorum: 0

Alt yapı çalışmasında tarihi mezar ve gözyaşı şişeleri bulundu

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Roma dönemine ait mezar ve mezar içerisinde gözyaşı şişeleri bulundu.

Alt yapı çalışmasında tarihi mezar ve gözyaşı şişeleri bulundu

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Roma dönemine ait mezar ve mezar içerisinde gözyaşı şişeleri bulundu.

İlçeye bağlı Orhaniye Mahallesinde belediye ekiplerinin iş makinesi ile gerçekleştirdiği alt yapı çalışmaları esnasında kazı yapılırken mezar ve bu mezar içerisinde şişeler bulundu. Bölgeye gelerek tarihi eserleri inceleyen Konya Müze Müdürü Yusuf Benli yaptığı açıklamada, bu eserlerin Roma dönemine ait olduğunu söyledi. Benli, "Bizim yaptığımız incelemede Roma dönemine ait bir mezar olduğunu belirledik ve bunun için hemen bir kazı çalışması yapılması gerekiyor. Şu an çalışma alanı yol ortasında olduğu için güvenlik önlemlerinin alınması lazım, bölgeyi kum ile doldurduk ama yeniden açacağız. Jandarma'ya teslim edilen gözyaşı şişeleri, bu mezarın Roma dönemine ait olduğunu düşündürüyor. En kısa sürede bölgede çalışma başlatıp inceleme yapacağız" dedi.

Alanda toplu mezar olup olmadığının tespitinin de yapılacağını kaydeden Benli, eski Roma döneminde ölen şahıs için tutulan yasın şişelere gözyaşı doldurularak mezara hediye edildiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber