Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ağustos 2016 - 12:18 Yorum: 0

Altay: “Güçlü Türkiye’nin tek kaynağı asil milletimizdir”

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hizmet planlama toplantısında Selçuklu'ya bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya...

Altay: “Güçlü Türkiye’nin tek kaynağı asil milletimizdir”

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hizmet planlama toplantısında Selçuklu'ya bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen hizmet planlama toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana geçen süreç ve planlanan hizmet ve projeler değerlendirildi. Başkan Altay'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Selçuklu" ya bağlı mahalle muhtarları, Selçuklu Belediyesi başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

15 Temmuz'da Paralel Devlet Yapılanması (PDY) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde Türk Milletinin gösterdiği cesarete vurgu yapan Başkan Altay, "Ülkemiz çok büyük bir badire atlattı, süreç hala devam ediyor. Araçlarımızı dün, tam bir ay sonra hava üssünden alabildik. Personel ve diğer güvenlikle ilgili işlemlerde devam ediyor ama inşallah sonu selamet bir yolda ilerliyoruz. O kadar büyük bir tehlike atlattık ki, gün geçtikçe bunun daha çok farkına varıyoruz, bu tehlike memleketimiz için karanlık bir yola bir başlangıç olabilirdi. Milletimizin feraseti, Cumhurbaşkanımızın dirayeti buna engel oldu. Tüm meydanlarda gördük, milletimiz emanetine sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ara verdik, ihtiyaç olursa hazırız" dedi.

"Bu millet tüm unsurlarıyla ayağa kalktı"

"Biz güçlendikçe, bölgemizde etkin olmaya başladıkça karşılaşacağımız sorunlar büyüyerek devam edecek" diyen Altay, "Parasını bizim ödediğimiz, rütbesini bizim taktığımız, eğitimini bizim verdiğimiz hainlerle, Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyen teröristlerle, meclisin bombalandığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bombalandığı, kendisine direnen kahraman kadınlarımıza karşı silah kullanan bir cuntayla karşılaştık. Milletimiz bu konuda büyük bir tepki vererek bayrağına, vatanına, Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve kendisine sahip çıktı. Süreçte büyük kahramanlıklara şahit olduk, Ömer Halisdemir Astsubay gibi, Erol Olçak gibi, TBMM'deki kahraman milletvekillerimiz gibi. Yaşlısıyla genciyle, hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun herkes bu darbe girişimine karşı sivil bir direniş gösterdi ve bu millet ayağa kalktı" diye konuştu.

"Türkiye tüm ümmete imamlık edecek"

Yaşanılan olayın sadece kendilerini etkileyen bir mesele olmadığını söyleyen Başkan Altay, "Yaşadığımız darbe girişimi sadece Türk Milletine yapılmadı ve bizim kahramanlığımız sadece bizi kurtarmadı. Tüm ümmet coğrafyasında, tüm Müslüman aleminde nerede bir mazlum varsa, nerede kimin sesi çıkmıyorsa biz onun sesi olduk, onun evi olduk, onun komşusu olduk. Sunni İslam'ı temsil eden ve ayakta kalabilen tek ülke Türkiye. Burada hedef Sunni İslam'ı ortadan kaldırmak ve yeni bir İslam anlayışıyla yeni bir medeniyet inşa etmeye kalkışmaktı. Ama Çanakkale'de ölümü göze alan milletin aynı şeyi tanklar karşı da yapacağını hesap edemediler. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Zora düştüğümüzde kimlerin yanımızda olduğunu kimlerin sesini çıkarmadığını da gördük. Bu da bir şey daha gösteriyor ki ne

yapacaksak kendimiz yapacağız. Kimseden yardım beklemeye, kimseden himmet beklemeye, kimseden destek beklemeye gerek yok. Eğer bu ülke bir yere gelecekse kendi ayakları üstüne

kalkacak ve tüm ümmete imamlık edecek, bunun başka bir yolu yok. Bunun tek kaynağı var, o da milletimiz. Milletimiz ne kadar güçlüyse, milletimiz ne kadar devletine bağlıysa bizde o kadar güçlüyüz. Çok şükür ki ayrımlarda ortadan kalktı. Hiç kimse bu partiden şu partiden, bu Alevi bu Sunni, bu Türk bu Kürt demeden, yaşlı-genç, kapalı-açık demeden hep birlikte, özellikle Yenikapı'da yapılan mitingde milyonlar bir araya geldi ve Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzu dünyaya gösterdi. Şimdi yapmamız gereken şey daha çok çalışmak daha çok gayret etmek. Çünkü daha çok üretmek zorundayız, daha çok satmak zorundayız, ekonomik olarak daha güçlü olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Herkes yaptığının cezasını çekecek"

Başkan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güvenlik soruşturmaları, devletin kendi içindeki temizlik operasyonu devam ediyor. Şunun farkındayız zaman merhamet etme zamanı değil, zaman acıma zamanı değil, herkes yaptığının karşılığını görmek zorunda. Devletin görevi de bunları ayıklamak, tabi bunu yaparken suçluyu suçsuzdan ayırmakta adaletin temel felsefesi. Bize yapılanı, milletimize yapılanı asla unutamayız. Bunun için kurumlar olarak elimizden gelen her türlü gayreti emniyetimizle, valilikle işbirliği içinde gösteriyoruz. İnşallah bu beladan da kurtulacağız, buna olan inancımız tam. Hükümetimiz Kanun Hükmünde Kararnamelerle çeşitli adımlar atıyor. Tüm bu çalışmalar aslında yeni bir Türkiye'nin inşası demek, hepimiz 10 yıl sonra, 20 yıl sonra çocuklarımıza, torunlarımıza tarih kitaplarında yazacak bu olayın bir tarafında olduğumuzu, o gün görevde olduğumuzu da anlatacağız. 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonraki yaşanan süreçte emniyet müdürlüğünden gelen talep üzerine bütün araçlarımızı, temizlik aracı, kamyon, kepçe ayırt etmeden, üzerinde şoförü olan tüm araçları hava üssüne yolladık ve olaya müdahale edelim çünkü önce vatan millet, sonra temizlik dedik. Bu manada işçi arkadaşlarımızı ve çalışanlarımızı yürekten kutluyorum. Arkadaşlarımız hiç tereddüt göstermeden, acaba başıma bir iş gelir mi, askerlerle bir çatışma çıkar mı demeden tüm hızıyla alana müdahale ettiler. Süreç boyunca belediyecilik hizmetleri noktasında yaşanan aksaklıklara anlayış ve fedakarlık gösteren hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Dün itibariyle de araçlarımızı hava üssünden çıkardık ve normale dönmeye çalışıyoruz. Bu dönemde belki aksaklıklar yaşandı ama bundan sonra rutin seyrine devam ediyoruz."

"Milletimizin ayağının altını öpsek yeridir"

Altay, "Biz sokakları temiz tutabiliriz, parkları güzel yapabiliriz ama eğer insanı güzel yetiştirememişsek, insana yatırım yapmamışsak, buradaki gençliğe sahip çıkmamışsak, o yaptığımız koca koca işlerin bir çırpıda heder olduğunu, Türkiye'nin çok geriye gidebileceğine şahit olduk. Bugün hiçbirimiz bunları konuşamayacak durumda olabilirdik. Onun için asıl olan şey millete sahip çıkmak, milletin hizmetinde bulunmak. Kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde hizmetlerimize kaldığı yerden devam ediyoruz. Söz verildiği üzere işlerimize, projelerimize devam ediyoruz. Yeter ki bir olalım diri olalım, vatanımıza milletimize sahip çıkalım. Belki yollar biraz tozlu kaldı, çöpler geç toplandı ama önemli olan vatanımıza bir şey olmasın. Bölge coğrafyamızda, özellikle Suriye'de yaşananları görünce ecdadın söylediği "Ya devlet başa ya kuzgun leşe" sözünün ne kadar önemli olduğunu, devlet ortadan kalkınca başımıza nelerin gelebileceğine hep birlikte şahitlik ettik. Bu bizi motive etti doğrusu. Biraz zamana bırakalım, daha sonra yapalım dediğimiz işleri de bir an önce yapalım hiçbir şeyi eksik bırakmayalım dedik. Çünkü milletimizin ayağının altını öpsek yeridir, milletimizi başımızın üstünde taşısak yeridir. Çünkü bu insanlar en sıkıntılı zamanda, Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve bizlere sahip çıktılar. Milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği bozulmasın inşallah" şeklinde konuştu.

"Gençlerle helalleşmemiz gerekiyor"

Selçuklu'ya hep birlikte hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Altay, "Bunu da en iyi şekilde yapalım inşallah. Vatandaş hizmet bekliyor, durmak için vakit yok. Bundan sonra her türlü hizmetin daha hızlı yapıldığı bir dönem olacak. Ben tekrar sizin aracılığınızla tüm milletimize teşekkür ediyorum. Onların hakkını ödeyemeyiz. Yaşlısıyla genciyle ve her türlü siyasi görüşten insanıyla birlik içinde hareket edebildik. Özellikle gençlerle helalleşmemiz gerekiyor. Toplum bu gençlerin hali ne olacak diye konuşurken, gençler meydanlara çıktı ve gerekeni yaptı" dedi.

Davetlerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür eden Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, "15 Temmuz darbe girişimine üzerimize bir kara duman çöktü. Bu kara bulutları dağıtmak ancak bizlere düşerdi. Bunu da birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde başardık. Bu beraberlik bizlere Allah'ın bir lütfu. Çünkü Edirne'den Hakkari'ye tüm ülkede vatandaşlarımız sokağa döküldü ve darbe girişimini püskürttü. Milletimizin bu birliği, beraberliği, kardeşliği bozulmasın inşallah" diye konuştu.

Altay: “Güçlü Türkiye’nin tek kaynağı asil milletimizdir”

Altay: “Güçlü Türkiye’nin tek kaynağı asil milletimizdir”

Altay: “Güçlü Türkiye’nin tek kaynağı asil milletimizdir”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber