Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Ekim 2014 - 14:43 Yorum: 0

"Alternatif Turizm Türleri" paneli

Darülaceze Başkanı Çiftçi: "Türkiye'nin alternatif turizm çalışmalarına ihtiyacı var"

'Alternatif Turizm Türleri' paneli

ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğiyle düzenlenen "Alternatif Turizm Türleri Paneli ve Turizmde Hizmet Sağlayıcıların Eğitimi Programı" başladı.

Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'ndaki açılış toplantısında konuşan Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi, alternatif turizm konusunun Zonguldak’tan filizleneceğini söyledi.

Bu tür çalışmaların üniversiteler bünyesinde geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Çiftçi, "Turizmin geliştirilmesine yönelik büyük bir gayret var. Tabi çok yeni ve gayret sarf etmemiz gereken konular. Sağlık Bakanlığımız her konuda olduğu gibi bu konuda da yol gösterici olabilecek çünkü orada müthiş bir tecrübe, potansiyel ve bir sistem altyapısı var" dedi.

Çiftçi, özen gösterilerek yatırım, takviye ve kalite geliştirme çalışmaları yapılan alanların önünün açıldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Medikal turizmde katedilen aşamanın önümüzde çok iyi bir örnek teşkil ettiğini görüyoruz. Bu örneğin benzer şekilde alternatif turizm alanlarında da nasıl değerlendirebileceğimizi düşünmemiz gerekir. Türkiye'nin alternatif turizm çalışmalarına ihtiyacı var. Zonguldak da bu konuda büyük bir potansiyele sahip. Marka olduğunuz zaman hizmet almak için sıraya giren çok kişi oluyor. İşte bizim bu noktada markalaşmaya ihtiyacımız var."

Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç da Zonguldak'ın yeraltı zenginlikleri kadar yer üstü zenginlikleriyle de değerli bir kent olduğuna işaret ederek, şehir olarak markalaşmaya önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Aylanç'ın Darülaceze Başkanı Çiftçi'ye teşekkür belgesi takdim ettiği açılış toplantısının ardından "Zonguldak'ta alternatif turizmin geliştirilmesine yönelik farkındalığın yaratılması" konusunda panel düzenlendi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber