Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 24 Ekim 2014 - 08:33 Yorum: 0

Altın Boynuz Türk Film Festivali başladı

Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde, 28 Ekim'e kadar 10 uzun metrajlı film Kanadalı seyircilerle buluşacak

Altın Boynuz Türk Film Festivali başladı

Türk sinemasının 100. yılı nedeni ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün sponsorluğunda düzenlenen Altın Boynuz Türk Film Festivali Montreal’de başladı.

Montreal belde merkezindeki 101 yıllık tarihsel İmperial Cinema salonlarında gerçekleştirilecek festivalde, 28 Ekim'e  kadar 10 uzun metrajlı film, seyircilerle buluşacak.

Festival Cansel Elçin’in yapıp yönettiği ''Kampüste Çıplak Ayaklar'' filmi ile perdelerini açtı. Festivalin ikinci gününde ise Vuslat Saraçoğlu’nun yönettiği ve Müslüm Gürses’in hayatını konu sektör Müslüm Baba’nın Evlatları filmi gösterilecek.

Aynı gün akşam Mahmut Fazlı Coşkun’un yönettiği Yozgat Blues da seyirciyle buluşacak. Festivalin üçüncü günü gerçekleşecek Antakya Medeniyetler Korosu Konseri’nin peşinden tıpkı gece, Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi filmi sinemaseverlere sunulacak.

Altın Boynuz Türk Film Festivali’nde dördüncü gün Reha Erdem’in Şarkı Söyleyen Kadınlar’ı ile  Seren Yüce’nin Çoğunluk filmi gösterilirken, 27 Ekim Pazar günü de Deniz Akçay’ın Köksüz ve Derviş Zaim’in Devir filmleri ''perde'' diyecek. Festival, son gün bulunan 28 Ekim akşamı Onur Ünlü’nün İtirazım Var filmi ile perdelerini kapatacak.

Oyuncu ve yönetmenler de geliyor

Altın Boynuz Türk Film Festivali için aralarında Ahmet Mümtaz Taylan, Hazal Kaya, Filiz Ahmet ve Belit Özükan’ın olduğu oyuncularla, festivalde filmleri gösterilecek bulunan yönetmenler de Cansel Elçin’in dışında Montreal’de olacaklar.

Öte yandan, festivalde bir de kısa film yarışması yapılacak.

“Amacımız Türk kültürüne hizmet etmek”

Festivali arkadaşı Onur Karaman ile organize eden Uğur Can Gürsözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Türk kültürüne ve sinemasına hizmet etmek olduğunu söyledi. 100 yıllık Türk sinemasından itinayla seçtikleri eserleri, Kanadalı sinemaseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Gürsözlü, şöyle devam etti:

“Türk filmlerini Kanada’da sergilemek, Quebec, Kanada ve Türk kültürü içinde etkileşime İmkan sağlamak, ve Türk sinemasının dünyadaki profesyoneller ile buluşmasına katkıda bulunmak istedik. Festivali, her sene düzenlenen geleneksel bir faaliyet biçimine getirmek istiyoruz. Bu vesile ile başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere bize destek bulunan herkese teşekkür ediyoruz.”

Muhabir: Seyit Aydoğan

ETİKETLER: Altın , Boynuz , Türk , Film , Festivali , başladı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber